"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Risâle-i Nur’da müzikal gezinti

ÇIKARDIĞI Bestegül, Hazine ve Mevlevi Sesler gibi başarılı albümlerle büyük beğeni toplayan müzisyen Mehmet Akça, Aziz Üstad’a En Derin Sevgimizle adlı albümüyle müzikseverlere yeniden merhaba diyor.

Asrımızın büyük mütefekkirlerinden Bediüzzaman Said Nursî ve yakın talebelerinin şiirlerinden yola koyulan sanatçı, yapmış olduğu bestelerle bizleri Risâle-i Nurların içerisinde müzikal bir gezintiye çıkarıyor.

Eddai, Ey Nefsim Kalbim Ağla, Bırak Biçare Feryadı gibi nur kokan söz ve melodi buğusuyla başlayan bu gezi, yine risâlelerde yerini bulan Niyazi Mısri’den Habersiz adlı eserle sürüyor. Ardından yıllar boyu dillere pelesenk olan Ali Oktay’ın doyumsuz bestesi Aziz Üstadım geliyor. Burada bu bestenin söz yazarı Eyüp Otman’ı da unutmamak lâzım. Yolculuk bu aşamada zirvelere, yani Çam Dağı’na kadar uzanıyor… Zirvelerdeyken Van Kalesi bizi adeta kendine çağırıyor… İç âlemimizin de kıpır kıpır olduğu böylesi tepe noktalarda Güzel Oku, Yıldızname ve Leyla adlı bestelerin terennümleriyle sükûnu yakalamaya çalışıyoruz. Buralarda bizlere Hasan Feyzi Yüregil, Mehmet Emin Birinci, Hilmi Doğan gibi nur insanlar mihmandarlık ediyor. Bu yürek yakan gezinin sonuna yaklaşırken o büyük Üstada bir kez daha Asrımıza hoş geldin diyoruz hep birlikte… Sükûn demiştik ya biraz önce. İşte onu İhsan Atasoy bizlere Ayrılık Şiiri’ni kadife sesiyle yorumlayarak yaşatıyor. Bu nurlu müzik yolculuğunu asrın bedisini Bir Üstad Tanıyorum şiiriyle bizlere sunan Mehmet Emin Birinci’nin feryadını, Yemliha Görür’ün sesi ve soluğuyla noktalıyoruz.

Yeni Asya / İstanbul

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur’da müzikal gezinti

  Çok renkliliğimizi en iyi ebru anlatır

  Mevlânâ Türbesine büyük restorasyon

  “Mevlevî Mutfağı” çıktı

  Tiyatro biletleri satışta

  Selimiye’ye rekor ilgi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır