"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Helâl gıda standardı için son viraj

TSE, ‘helâl gıda standardı’ çalışmasında son aşamaya geldi. Helâl gıda standardı mecburi standart kapsamında olmayacak isteyenler uygulayacak.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İslâmî usullere uygun şekilde hazırlanan gıda tüketmek isteyenlerin ihtiyacını karşılamak üzere, TSE tarafından hazırlanan ‘’helâl gıda standardı’’ çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirerek, ‘’söz konusu standardın iyi bir şekilde çıkarılmasını istiyoruz’’ dedi. Büyükhelvacıgil, helal gıda standardıyla ilgili önemli hassasiyetlerin bulunduğunu kaydetti. Başka ülkelerin de bu standartla ilgili hassasiyetleri bulunduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, bu konuda dünyada büyük bir iş hacmi bulunduğuna vurgu yaptı. Söz konusu iş hacminin ‘’akıl almaz’’ boyutlarda olduğunu belirten Büyükhelvacı, ‘’Dünya ticaretine baktığımızda çok büyük bir pay var. 50 milyar dolar seviyesinde bir pazar var’’ dedi. Bu ticaretten Türk sanayicisinin pay alabilmesi için söz konusu standardın çıkması gerektiğini söyleyen Büyükhelvacıgil, ‘’helâl gıda standardında çalışmalar son aşamaya geldi’’ dedi. Helâl gıda standardının mecburi standart kapsamında olmayacağını, isteyenlerin bu standardı uygulayacağını belirten Büyükhelvacıgil, helal gıda standardını tercih edip etmenin tüketicinin de hür iradesinde olduğunu dile getirdi.

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  4 milyon işsiz

  Tüzmen: Türkiye sıkıntıları rahat atlatacak

  Rusya ile krizin çözülmesi sanayiciyi rahatlattı

  Helâl gıda standardı için son viraj

  Toz şeker 2,5 YTL iken bayram şekeri 2 YTL

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır