"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BÜYÜME DÜŞTÜ, ENFLASYON ARTTI

Türkiye'de büyümenin düştüğünü, enflasyonun arttığını, emek yoğun sektörlerin dar boğaza girdiğini belirten Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, “Krizin dalga dalga geldiği apaçık belliyken atılması gereken adımlar atılmadı, hâlâ da atılmıyor” diyerek, dikkatlerin ekonomide yoğunlaşması ve üretici için şartların böyle devam etmemesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, büyümenin düştüğünü, enflasyonun arttığını, emek yoğun sektörlerin dar boğaza girdiğini belirterek, ‘’Hatta krizin dalga dalga geldiği apaçık belliyken atılması gereken adımlar atılmadı, hala da atılmıyor. Siyasi çekişmelerden bir an önce vazgeçip ekonomiye yoğunlaşmalı” dedi.

Kurtul, Amerika’da meydana gelen ekonomik krizin 1929’dan sonra dünyadaki en büyük ekonomik buhran kabul edildiğini, bunun Türkiye’ye etkisinin olabileceğini ve krizin etkisi üzerine odaklanmak gerektiğini söyledi. Kurtul, şunları kaydetti: ’’(ABD ekonomisi öksürürse, diğer ülke ekonomileri grip olur, yatağa düşer) tanımı doğruysa, ne yazık ki bu sefer ABD ekonomisi zatürre olup yatağa düşmüş durumda. Ekonomik türbülans şimdiden Avustralya’dan Tayvan’a kadar birçok ülke borsasını tepetaklak etti bile. Bu krizin ciddî yansımalarını da zamanla Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrasya bölgesinde görüleceği ekonomi uzmanlarının uzlaştığı bir başka gerçek. Aynı domino etkisi gibi bir yerden başlıyor, sırayla tüm taşlar yerinden oynuyor.’’

Türkiye’de ekonomi gündeminde çok uzaklaşıldığını ifade eden Kurtul, büyümenin düştüğüne, enflasyonun arttığına, emek yoğun sektörlerin dar boğaza girdiğine işaret etti. Kurtul, ‘’Hatta krizin dalga dalga geldiği apaçık belliyken atılması gereken adımlar atılmadı, hâlâ da atılmıyor. Siyasî çekişmelerden bir an önce vazgeçip ekonomiye yoğunlaşmalı’’ görüşlerini dile getirdi. Geçici teşvik politikalarının uygulanmasının fayda sağlamayacağını belirten Kurtul, hükümetin vergilerin yanı sıra SSK prim oranlarını indirmesi, vergi ve SSK borçlarını ertelemesi, istihdamı teşvik etmesi gerektiğini vurguladı. Kurtul, ‘’Kriz etkisini azaltmak için hükümetin, kilit sektörlerde seçici bir teşvik ve destek politikası uygulamasına geçmesinde fayda görüyorum’’ diye konuştu.

‘’ÜRETMEYEN TÜRKİYE’Yİ ZOR

GÜNLER BEKLİYOR’’

Kurtul, üretici için şartların böyle devam etmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Yabancı para akışıyla beslenen, sıcak paraya dayalı ve yüksek faiz-düşük kur ile şimdilik ayakta kalmaya çalışan makro ekonomik politikalar ve kırılgan ülke ekonomisini, üretim ve reel sektör ayakta kalamadığı müddetçe daha zor günler bekliyor.’’ Kurtul, ‘’Bu süreç daha uzun bir süre devam edecek gibi gözüküyor. Krizler fırsattır derler, umarım ülkemizde de öyle olur. Asıl meselelerimize yoğunlaşarak ve gerekli reformlar yapılarak kırılgan yapı daha dayanıklı bir hale dönüşebilir’’ dedi.

/ KAHRAMANMARAŞ

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Said Nursî’nin olağanüstü etkisini incelemeliyiz

  BÜYÜME DÜŞTÜ, ENFLASYON ARTTI

  Çiftçide yağmur sevinci

  Beklenen yağmur dalgası geldi

  İstanbul’da ev ve işyerlerini su bastı

  Kazaların baş sebebi alkol

  Bolu Tüneli çıkışında kaza: 4 ölü, 25 yaralı

  Yoksulun tercihi balık

  Uyuşturucu ile mücadelede yol haritası hazır

  Doğuya enerji santrali gün sayıyor

  PKK, Tunceli’de iki fırıncıyı kaçırdı

  Yüksekova’da 1 terörist yakalandı

  5 askerî personel cezaevinde

  ALES için başvurular bugün başlıyor

  Dinî bayramlar insanları buluşturuyor

  Kuru yemişçiye kızıp bomba yapmayı öğrenmişler

  Uzay teleskobundan rekor uzaklıkta tesbit

  Uzmanlar, göktaşından numune alıp inceleyecek

  Yeni Sesli Türkçe Sözlük internette

  Yorgunluğunuzu ihmâl etmeyin

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır