"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

BELEDİYELER VE RAMAZAN

YAZIYA başlamadan önce internette şöyle bir dolaşıp bazı il ve ilçe belediyelerinin bu seneki Ramazan faaliyetlerine bir bakayım dedim.

İçimden “İnşallah bu defa bari yanılan ben olurum” diye temenni ettim. Ama sadece birkaç haber ve faaliyet duyurusu bile hayal kırıklığına uğramama yetti. Meselâ diyordu ki belediyelerin haber bültenleri;

“Rock müzik sanatçısı Burak Ahıskalı İstanbullularla buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslar arası Ramazan Etkinliklerinin Topkapı Kültür Park ayağında bu hafta sonu akşamı Fantezi Müziği’nin sevilen ismi Nihat Doğan ve Anadolu Rock müziğin sevilen ismi Murat Kekilli İstanbullu sevenleriyle buluşacak.”

“Bodrumdaki konserinde kalabalık göremeyince morali bozulan Demet Akalın Avcılar’da moral buldu.”

“Nurhan Damcıoğlu ile kantolar Beyoğlu Belediyesinin, Davut Güloğlu konseri ise Feshane Şenlikleri bünyesindeki bazı Ramazan etkinliklerinden birkaçı idi. Anadolu Rock (ne demekse) sanatçısı Karadavut’u ise Zeytinburnu Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde haftada bir kez olmak üzere 3 ayrı konserle görebilecektik. Kanto düetler hemen her gün Şişli Belediyesi Ramazan Eğlenceleri arasında izlenebilirdi.” Anadolu da bazı illerimize de göz atayım dedim. Burak Kut, Baha, Mustafa Keser, Zara, Ramazanda dinleyebileceğimiz bazı sanatçılardı.

Pek çok belediyenin Ramazan faaliyetleri diye halkına sunduğu program, müzik ve sanat anlayışı hemen hemen işte bu. Sormak istiyorum halkın oyları ile seçilen sayın başkanlarımıza: “Sayın başkanlarım, Ramazan böylesi bir eğlence midir, şenlik midir sizin gözünüzde? İsim isim katılacak sanatçıları siz seçmiyor olabilirsiniz, müziğe daha az ilginiz olması nedeniyle tanımıyor da olabilirsiniz. Ama hiç mi müzikle ilgili bir danışmanınız yoktur? Ya da ‘Sayın başkanım bu isimleri zaten yılın 11 ayı programlarımıza çağırıyoruz. Bari Ramazanda çağırmayalım, pek uygun düşmez’ diyecek bir yardımcınız?

Gerçi bir danışman dostum yıllar önce böyle uyarmıştı da, başkan bey “Salonu da onlar dolduruyor ama" diye veciz bir karşılık vermiş. Halka hizmet etmek için kullanmanız gereken parayı salonu doldurmak, birkaç gazeteye haber olabilmek uğruna harcamak gönlünüzü rahatlatıyor mu acaba? Kul hakkından geçtik; Ramazan deyince aklınıza gelen faaliyet, fantezi müzik, rock, pop mudur, kantolar şen şakrak eğlenceler midir? Bunları söylerken yapılan güzel işleri elbette göz ardı etmiyorum. Çok değerli Tasavvuf Müziği sanatçılarımız, fikir ve kültür adamlarımız, çocuklarımız için Karagöz Hacivat gösterileri de yapılıyor. Bundan dolayı nasıl sizlere teşekkür etmek gerekiyorsa, Ramazanın ruhuna uygun düşmeyen isimleri faaliyet, eğlence diye halkın önüne çıkarmanızı sorgulamak, uyarı vazifemizi yapmak da hakkımızdır diye düşünüyorum.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BELEDİYELER VE RAMAZAN

  EYÜP

  Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ilk orucu (2)

  MAKLUBE bir tık ötenizde

  FKM 8. dönem tiyatro okulu açılıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır