"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

MAKLUBE bir tık ötenizde

Bizim Radyo’da Tuba Nur Arıcan’ın hazırlayıp sunduğu Bir Tatlı Ramazan programına katılan www.maklube.com yöneticisi Selçuk Yavuz, şu anda İstanbul’un bütün ilçelerine hizmet verdiklerini, yakında Anadolu’ya da bayilikler vereceklerini söyledi.

Kuruldukları günden bu yana sitelerine büyük bir teveccühün olduğunu anlatan Yavuz, yurtdışından bile ilgi gördüklerini söyledi.

Selçuk Yavuz, bir gün arkadaşlarıyla maklube yerken bu fikrin aklına geldiğini ifade ederken, amaçlarının maklube hizmetini bütün Türkiye’ye yaymak olduğunu kaydetti.

Etli, tavuklu ve hindi etli olarak üç çeşidi olan maklube, en az 10 kişilik hazırlanıyor. Herkesin aynı siniden yemesiyle, modern alışkanlıkları ters yüz eden bu yemek, aynı zamanda herkesin damak zevkine hitap etmesiyle de ayrı bir yere sahip.

Malzemeler (10 kişilik)

1,5 kg pilavlık pirinç

l1 kg kuzu eti

l1 su bardağı sıvı yağ

l1 yemek kaşığı tuz

l4 büyük patates

l1 konserve (bezelye, patlıcan, bamya…)

l250 gr antepfıstığı

lÇoban salata

lYoğurt

lBir tutam maydanoz

lBaharatlar (Kekik, karabiber…)

Yapılışı

Pilâv hazırlanıyor. Et, kuşbaşı kesilerek kavruluyor. Etler kavrulduktan sonra bezelye ile karıştırılıyor. Patatesler halka halka doğrandıktan sonra yağda kızartılıyor. Bunlar hazırlanınca tencerenin en altında patates olmak üzere alttan üste sırayla kavurma, pilâv, patates olarak sıralanıyor. Üzerine biraz et suyu ilâve edilerek 10 dakika kısık ateşte tutuluyor. Servise hazır hale gelen yemek, tepsinin ortasına ters çevriliyor. Maklube yapımındaki en önemli maharet, tepsiye çevrilen tencere içindeki pilâvın kalıbının bozulmaması. Son olarak da, pilâvın kenarları çoban salatası ve yoğurtla süsleniyor.

Bilgi için: www.maklube.com

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BELEDİYELER VE RAMAZAN

  EYÜP

  Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ilk orucu (2)

  MAKLUBE bir tık ötenizde

  FKM 8. dönem tiyatro okulu açılıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır