"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Askerliğimde geçen Ramazan günleri

Kısa dönem askerlik yapmak için Isparta’ya gidiyoruz. Alayın camisini, Üstad Hazretlerinin temelini attığı cami yerine koyup, ibadetlerimizi devamlı orada yapıyoruz. Terhisimize yirmi gün kadar kala, yaz Ramazanları başlıyor. Yanılmıyorsam, yaklaşık üç bin civarında kısa dönem askeriz. Birkaç gün önce oruç tutanların listesini çıkarıyorlar. İftar ve sahurda yemek çıkarmak için. 900 kişi kadar yazılıyor listeye.

Ramazana bir-iki gün kala, tabur komutanı, konuşma yapmak için hepimizi topluyor. Sağdan-soldan konuştuktan sonra, lâfı Ramazana, oruca getiriyor ve “Oruç tutmak iyidir, ama askerlik de bir ibadet olduğu için kendinizi zorlayıp da tutmayın” mânâsında bir şeyler söylüyor. İftar ve sahurda yemek çıkarılacağını da söyledikten sonra, o konuşmanın üzerine, “Haydi göreyim sizi, sayıyı düşürün” dercesine yeniden liste yaptırıyor.

Yani, bizim milletimiz enteresandır hani. Baskı ve müdahale olunca, tersini yapıyor. Liste yapıldı ve bir ilân edildi ki, merakla bekleyen bizler de, onlar da şaşırıyoruz. Oruç tutmak isteyenlerin sayısı 2250 kişi. “Hay Müslüman milletim” diyoruz. Artık, iftar, sahur, teravih ve Kur’ân okumalarımız, kaza namazları kılmak ile geçiyor askerlikteki Ramazan günlerimiz. Bu hatıralar da gözümün önünde canlanıyor; üzerinden yirmi altı sene geçmiş, sanki dün gibi.

OSMAN ZENGİN

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Şaka yaparken...

  Kumların gelini: Kum zambağı

  Oruç kaç çeşittir?

  Oburdan Allah'a sığın!

  Nakıştan mânâya geçmek

  Sahura kalkmak için etkili bir yöntem

  Fıstıkla badem ezmesi

  Askerliğimde geçen Ramazan günleri

  Erişteli yeşil mercimek çorbası

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır