"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Nakıştan mânâya geçmek

İNSAN nimet içinde nimeti vereni ve ihsanı görmesi gerekir. Böylece Allah’ın merhameti hissedilmiş olur. İnsan nimetten nimeti verene geçse, Mün’imi yani nimetin hakikî sahibini bulur. Hem her eser-i Samedânî yani her şey kendisine muhtaç olduğu halde kendisi hiçbir şeye muhtaç olmayan Allah’ın eseri, bir mektup gibi bir Celâl sahibi zatın san'at eseri olduğunu ve esmâsının tecellisi olduğunu bildirir ve o mektuplar okunarak hakikî nimet sahibi bilinir ve tanınır.

İnsan masnûdaki ve nimetteki nakıştan o nimetin ifade ettiği mânâya geçse, o nimetteki ve masnuâttaki Esmâ tecellisi yoluyla Müsemmâyı yani isim sahibini bulur ve bulmalıdır.

Şu gelip geçici san'atlı varlıklar olan masnuât-ı faniyenin özünü, içini insan bulabilirse; onu elde edebilirse; mânâsız olan kışırını ve kabuğunu ve de sûretini acımadan ve değer vermeden fena seyline ve akışına atabilirse Rabbini bulur ve kalbinin, ruhunun arzularına çare bulur. Zaten fıtratının gereği de bunu yakalamak ve ebede namzet olduğunu bilmek, ona göre davranmaktır.

BAKİ ÇİMİÇ

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Şaka yaparken...

  Kumların gelini: Kum zambağı

  Oruç kaç çeşittir?

  Oburdan Allah'a sığın!

  Nakıştan mânâya geçmek

  Sahura kalkmak için etkili bir yöntem

  Fıstıkla badem ezmesi

  Askerliğimde geçen Ramazan günleri

  Erişteli yeşil mercimek çorbası

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır