"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müziğin mistik tonu Konya’da

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya 5. Mistik Müzik Festivali’nin Mevlana Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mistik Müzik Festivali’nin bu yıl Aralık yerine Mevlana’nın doğum günü faaliyetleri kapsamında Eylül ayında düzenlendiğini, gelecek yıllarda bu etkinliğin daha geniş kapsamlı yapılacağını söyledi.

‘’Farklı ülkeden gelen müzik gruplarını dinlemek için buradayız’’ diyen Çıpan, dâvetlerini kabul ederek Konya’ya gelen topluluklara ve sanat yönetmenlerine teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Mistik Müzik Festivali’nin bu yıl daha anlamlı zaman diliminde düzenlendiğini, çünkü Aralık ayındaki Şeb-i Arus faaliyetlerinin yoğunluğunda bu programa gerekli ilginin gösterilemediğini belirtti.

Yılın her döneminde izlenebilecek programlar tertip edilmesi gerektiğini ifade eden Akyürek, ‘’Mistik Müzik Festivali’nin geçen yıldan farklı olarak Aralık ayı yerine Eylülde düzenlenmesini, Mevlânâ faaliyetlerinin yılın geneline yayılması için bir adım olarak görüyoruz. Her geçen yıl daha fazla misafiri Konya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Artık Konya dünyaya tam olarak açıldı, artık dünya ile buluşuyor. Bu buluşmaların artarak, kalıcı dostluklara, sevgiye, barışa vesile olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Mesut Halili, Mesnevî’nin Farsça yazılmış ilk 18 beyitini okudu. Büyükelçi’nin sunumu katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Açılış konuşmalarının ardından neyzen Sadreddin Özçimi’nin sanat yönetmenliğini yaptığı Dinle Ney’den Topluluğu sahne aldı. Dinle Ney’den Topluluğu’nda görev alan, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Bursa, İzmir ve İstanbul Türk Müziği Korosu ile Yıldız Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesinden toplam 18 sanatçı, Türk Tasavvuf Musikisi’nden örnekler sundu.

5. Konya Mistik Müzik Festivali’nin açılış törenine, Konya Valisi Osman Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müziğin mistik tonu Konya’da

  Garda bir sergi

  Kıbrıs’ın mirası Londra’da sergilenecek

  Osmanlıca meraklıları için bir yeni fırsat

  Haydi camiye

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır