"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Haydi camiye

2 EYLÜL 2008’de Eyüp/Feshane’de kalabalık bir iftar düzenleyerek “Haydi Camiye” kampanyasını başlatan Namaz Gönüllüleri Platformu, yeni hamlelerle kampanyaya devam ediyor.

Namaz Gönülüleri, Pazar günü, gerek Diyanet Kitap Fuarı ve gerekse Ramazan faaliyetleri sebebiyle Sultanahmet Camii’nin avlusuna akın eden binlerce insana “Haydi Camiye” broşürlerini dağıttılar. Ahmet Şahin, Vehbi Vakkasoğlu, Ömer Döngeloğlu gibi ünlü hocaların yanında, Yaşar Alptekin, Senai Demirci, Cemil Tokpınar, Ahmet Bulut gibi sanatçı ve televizyon programcıları ile Abdullah Yıldız, Ramazan Kayan, Hüseyin Kader gibi yazarların da aralarında bulunduğu gönüllülerin halkla yüzyüze gelerek broşür dağıtmaları, insanlar tarafından çok anlamlı bulundu ve sevinçle karşılandı. Halkımızı ailecek camiye teşvik için bu tür girişimlerinin devam edeceğini söyleyen Namaz Gönüllüleri, amaçlarının, camilerimizi yeniden “hayatın merkezi” haline getirmek olduğunu açıkladılar. Arzularının sadece Ramazan’da, Cuma’da ve Bayram namazlarında değil, beş vakit namazda camilerimizi ağzına kadar doldurmak olduğunun altını çizdiler. Asrı Saadette ve sonrasında İslâm toplumunun kalbi durumunda olan camilerimizin, maalesef bugün modern hayatın parantezinde kaldığını belirten Gönüllüler, camilerimizi yeniden ihya etmek için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladılar.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müziğin mistik tonu Konya’da

  Garda bir sergi

  Kıbrıs’ın mirası Londra’da sergilenecek

  Osmanlıca meraklıları için bir yeni fırsat

  Haydi camiye

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır