"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Ramazanlar artık yaz mevsimine geliyor

Çocukluğumuzda; ilk oruç tutmaya başladığımızda, kış mevsimiyle başladığımız Ramazanlar, artık gençliğimizde yaz mevsimlerine gelmeye başladı. Yaklaşık on beş sene geçmiş aradan. Tabiî, yaz oruçları ile, kış oruçları birçok bakımdan farklı oluyor. Oruç tutma müddeti uzun, sıcaklar fazla, mevsimden dolayı açık saçıklık rahatsız edici seviyede. Ama, yine de Rabbimize müteveccih olup, orucumuzu tutuyoruz.

Siyasî atmosfer de karışık bir durumda. 12 Mart 1971 hadisesinin demokrat misyonun önünü kesmesi neticesi siyasî istikrarsızlığın hüküm süreceği yıllar da başlıyor. Anarşi, 1974 Ecevit-Erbakan affından sonra iyice azıtmış, milletin mübarek Ramazanı adeta burnundan getiriliyordu.

Ama, mütevekkil milletim, ne olursa olsun ibadetlerini aksatmadan yapıyor, Ramazanın hürmetini bütün olumsuzluklara rağmen muhafaza etmeye çalışıyordu. Yine, iftar, sahur, teravihler devam ediyor. Annemin vefat ettiği zamana kadar devam eden “dershane talebelerini iftara dâvet” programları da aksamıyor, bizim Ramazanımıza güzellik, nur katıyordu. Çocukluğumuzda bize anlattığı o yaz Ramazanlarını artık biz de yaşıyorduk. Kavun, karpuz, domates, salatalık v.s ile. Çok sıcaklarda susadığımız zaman, rahmetli valideme takılırdım. “Anne su içince oruç bozulmazmış değil mi?” diye. O da her zamanki güler yüzüyle, “İç bakalım bozulacak mı?” derdi. Bizim şakalarımıza o da şakayla karşılık verirdi. Yıllarca sahurlardaki onun zahmetli hazırlıklarından da kurtarıyoruz, o gençlik yıllarında, buna çok sevinmişti, duâ ederdi bana anacığım. Şu satırları yazarken bile onu hatırlayınca hüzünlenmemek, iki damla yaş ile gözün de iştirak etmemesi olmazdı tabiî.

OSMAN ZENGİN

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Terk etme bu şehri Ramazan

  Mü’minin ilginç bir hâli

  Müsamahada çocuk olmak

  Hz. Osman (ra)

  Îtikâf ve hükmü

  Sahur sevabından mahrum kalmamak için

  İlahi hatun, sen ne kadar safsın!

  Ramazanlar artık yaz mevsimine geliyor

  İmam-ı A’zâm’ın ferâseti

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır