"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Müsamahada çocuk olmak

İnsan ilişkilerinin düzgün bir şekilde devam etmesi, barış ve kardeşliğin, saygı ve muhabbetin korunmasında, müsamahanın, yani hoşgörünün çok büyük önemi vardır. İnsanlar birbirlerinin bazı kusurlarını hoş görür, bazılarını da görmezlikten gelirlerse, aralarındaki barış ve muhabbet de bozulmaz.

Ramazan ayı, sabır ve tahammülün, barış ve kardeşliğin, sevgi ve saygının kalp ve gönüllerde en fazla yer tuttuğu müstesna bir aydır. Bu ayda şeytanlar zincire vurulmuştur. Bu ayda insan sadece midesine değil, gözüne, kulağına, eline ve diline de oruç tutturur. Hırsını, hevesini, sinirini, öfkesini de firenler. Ama bazı konularda çocuklar kadar olgun bir davranış gösteremez büyükler.

Her konuda büyükler küçüklere örnek olacak değiller ya! Müsamaha konusunda da çocuklar büyüklere örnek olacak davranışlar sergilerler. Çok hırçın ve kavgacı olduğunu düşündüğümüz çocuklar bazen öyle davranışlar gösterirler ki, büyüklere büyük dersler verirler.

Bir parkta büyükler aynı bankta yan yana oturup, bir birlerine selâm bile vermezken, onların çocukları az ilerde hemen kaynaşıp oyun oynamaya başlarlar. Bazen de iki çocuk kavga eder arkasından anne-babalar da tartışmaya başlar. Büyükler çocuk kavgası yaparken, çocuklar çoktan kavgayı unutmuş, oyunlarına kaldıkları yerden devam etmektedirler. Zira onların kalplerinde kin ve nefret yoktur. Sineleri de simaları kadar pak ve temizdir.

ABDİL YILDIRIM

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Terk etme bu şehri Ramazan

  Mü’minin ilginç bir hâli

  Müsamahada çocuk olmak

  Hz. Osman (ra)

  Îtikâf ve hükmü

  Sahur sevabından mahrum kalmamak için

  İlahi hatun, sen ne kadar safsın!

  Ramazanlar artık yaz mevsimine geliyor

  İmam-ı A’zâm’ın ferâseti

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır