"Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Londra’nın evsizleri Ramazan’da doydu

Mübarek ay Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtmak adına genç İngiliz Müslümanlar Londra’da yaşayan kimsesiz ve evsizlerle birlikte iftar ediyorlar.

İngiliz The Guardian gazetesine demeç veren ve evsizlere iftar verme fikrini ortaya atan Mikdat Asaria adlı Londralı Müslüman vatandaş, “Biz Ramazan ayı boyunca aç olmak nasıl bir duygudur bunu yakından anlıyoruz. Düşündüm ki; sadece bir ay değil tam bütün bir sene boyunca aç olan bu insanlarla elimizdekileri paylaşmak için bundan daha ideal bir zaman olamaz” dedi.

Ramazan boyunca Asaria ve diğer genç Müslümanlar Londra’da evsizlerin bulunduğu London’s Lincoln’s Fields’e gelerek burada iftar veriyorlar. 27 yaşında bir bilgisayar mühendisi olan Asaria, “Bir yandan da Müslümanların yaşadıkları ülkelerdeki problemler konusunda da kaygıları olduğunu ve bunun için birşeyler yapmak istediğini göstermek istedim. Ayrıca bu Londra’daki Müslümanların kaynaşmaları için de bir vesile oluyor” dedi. Asaria bu fikir aklına gelip de ilk iftar verdiği gün ayrıca Facebook sitesinde de bununla ilgili bir sayfa hazırlamış. Bunun üzerine ilk gün bu kampanyaya yardım etmek isteyen 100 Müslüman daha bu site aracılığıyla Asaria’ya ulaşmış. İkinci hafta ise katkıda bulunanlara 150 kişi daha eklenmiş. İftarlarla ilgili videoları YouTube sitesinde yayınlayan Asaria, restoran işleten Müslümanların da iftar vermek için sıraya girdiklerini belirtiyor. Asaria Ramazan’dan önce de o bölgede evsizlere yemek dağıtıldığını ancak bunun çok insani olmayan şartlarda yapıldığını anlatırken, “Biz ise kendi yediklerimiz şeyleri onlarla paylaştık. Beraber aynı sofraya oturduk. Bu onları çok şaşırttı ve bu açıdan çok güzel bir ortam oluştu. Bu ayrıca değerlerimizi toplumun geneline yaymak konusunda da önemli bir adım oldu” dedi.

İngiltere’de Pakistan, Bengal ve Hint asıllıların ağırlıkta olduğu ve İngiliz Müslümanların da aralarında bulunduğu 2 milyona yakın Müslüman azınlık yaşıyor.

25.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Londra’nın evsizleri Ramazan’da doydu

  Galler’de ilk iftar gönülleri buluşturdu

  Obama arayı açtı

  Bush, BM’ye veda etti

  Ahmedinejad: Amerikan imparatorluğunun sonu yakın

  Japonya’da Taro Aso dönemi

  Harem’de yıkım devam ediyor

  Rusya Abhazya’da 3 üs kuracak

  FBI’dan batık şirketlere yolsuzluk soruşturması

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır