"Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güvenlik güçlerinizi denetleyin

İHLÂL İDDİALARI ETKİLİ ŞEKİLDE SORUŞTURULMALI
Avrupa Konseyi Daimî Temsilciler Komitesi, Türkiye'den, rütbesi ne olursa olsun, bütün suçlarda bütün güvenlik kuvvetlerinin izne tâbi olmadan yargılanabilmesini ve ihlâl iddialarında etkili soruşturma yapılmasını istedi. Komite, Türkiye'nin, güvenlik kuvvetlerinin yalnızca işkence ve kötü muamele iddialarında değil, bütün ciddî suçlarla ilgili iddialarda, idarî yetkililerin iznine tâbi olmaksızın yargı önüne çıkarılmasını güvenceye alması gerektiğini bildirdi.


Askerî cezaevinde işkence dâvâsı

Adana’daki 6. Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevinde tutuklu er Murat Polat’ın işkence sonucu öldürüldüğü iddiasıyla ilgili dâvâda, bir yarbay, iki ast

Tutuklandılar ;Özkan, Saçan, Çapan, Güvendiren, Olcaytu...

Tuncay Özkan, Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tanju Güvendiren, Emcet Olcaytu ve Hüseyin Nazlıkul, Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına


  Irak savaşı baştan yanlıştı

Obama, ABD Ordusunun Irak'taki ödeneğinin kesilmesi yönünde oy kullandığı için kendisini eleştiren McCain'e savaşın baştan yanlış olduğunu söyledi.


  İlk yerli yapım gemi denize indirildi

MİLGEM projesi kapsamında dizayn ve inşa edilen ilk Turk korveti “Heybeliada” ile mayın avlama gemisi “Akçay”ın denize indirilmesi dolayısıyla Pendik Tersane Komutanlığında tören düzenlendi.


  KADİR GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

‘’Kadir Gecesi’’ dolayısıyla Yıldırım Camisi’nde mevlit okundu.


  SON TERAVİH SON SAHUR

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Bu akşam son teravih namazı kılınacak ve son sahura kalkılacak.


  FIRTINA MARMARA’DA DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

KİLYOS önlerinde demirliyken kuvvetli rüzgar ve dalgalar yüzünden demir tarayarak sürüklenen Rus bayraklı ‘’RADIKS-5’’ adlı tanker, Karaburun açıklarında karaya oturdu.


  Yağışlar barajlara yaradı

İSTANBUL'U etkisi altına alan yağışlar, şehre su sağlayan barajlardaki mevcut su hacmini 54 milyon metreküp arttırdı.


  Bayramda hava nasıl olacak?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, “Yağışlı ve serin hava Ramazan Bayramı’nın birinci ve ikinci günleri yurdun kuzey doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek” dedi.


  ‘Acil Servis’te Ramazan huzuru ‘Acil Servis’te Ramazan huzuru ‘Acil Servis’te Ramazan huzuru ‘Acil S

Konya’da 15’i şehir merkezinde olmak üzere 35 istasyonla hizmet veren 112 Acil Servis ekipleri, Ramazan ayında önceki aylara oranla daha rahat bir dönem geçiriyor.


  ‘Sakal-ı şerif’e yoğun ilgi

Türkİye’nİn çeşitli yerlerinden Ankara’nın Çamlıdere ilçesine gelen vatandaşlar, Kadir Gecesinde, Şeyh Ali Semerkandi türbesini ziyaret ederek oruç açtılar.


  Turhal’da demiryolu çilesi bitiyor

TOKAT'IN Turhal ilçesinde 4 ay önce yapımına başlanılan ve Turhal Belediyesi tarafından MEGA Proje olarak adlandırılan Altgeçit inşaatında sona gelindi.


  Gül, Ban’dan KİİP’e destek istedi

CumhurbaşkanI Abdullah Gül’ün, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinde Karadeniz İşbirliği ve İstikrar Platformu’na (KİİP) destek talebinde bulunduğu öğrenildi


  TALABANİ, GÜL’ÜN IRAK’A DÂVETİNİ TEKRARLADI

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, BM’deki ikili görüşmeleri kapsamında Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile de görüştü. Görüşmede Talabani, Cumhurbaşkanı Gül’e yaptığı dâvetini tekrarladı, Gül de Irak’a gideceğini söyledi.


   SGK, fazla ödemeleri tahsil edecek

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, ‘’Fazla veya Yersiz Ödemelerin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği’’ Resmî Gazete’de yayınlandı.


  Kutan: Ekonomi, tam bir borç batağında

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’ülke ekonomisinin adeta bir batağın içinde olduğunu, borcun 500 milyar dolara ulaştığını’’ ileri sürdü.


  Erdoğan: Türkiye, turizmde markalaşıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kültürel ve tarihi mirası ve eşsiz tabiî güzellikleriyle cennet vatanımız Türkiye, bir turizm ülkesi olarak artık markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.


  Kilisede iftar

Ramazan ayı münasebetiyle World Media Group ve Hamle Derneği (Hamburger Kaufleute e.V.) tarafından Hamburg şehrindeki bir kilisede verilen iftar yemeğine Almanya Çalışma Bakanı Olaf Scholz da katıldı.


  Şırnak’ta bir asker şehit oldu

ŞIrnak’ta bir asker şehit oldu. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Cudi Dağı’nda sürdürülen operasyonlarda, er Suat Çağlar şehit oldu.


  Şam’da, bombalı araçla saldırı: 17 ölü

Surİye’nİn başşehri Şam’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 17 kişi vefat etti, 14 kişi de yaralandı.


  Gerede gişelerinde araç kuyruğu

9 günlük Bayram tatili dolayısıyla tatilini Anadolu’da geçirmek isteyenler, TEM otoyolunun İstanbul Ankara yönü Gerede gişelerinde, yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. TEM otoyolunun İstanbul Ankara yönü Gerede gişelerinde, para ödemedeki gecikme, sürücülerin sıkıntı yaşamasına sebep oldu.


   Çeşmede, Filistinli 8 kaçak yakalandı

İzmİr’İn Çeşme ilçesinde, şişme botla yurt dışına gitmeye çalışan Filistin uyruklu 8 kişi yakalandı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır