"Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

FIRTINA MARMARA’DA DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

KİLYOS önlerinde demirliyken kuvvetli rüzgar ve dalgalar yüzünden demir tarayarak sürüklenen Rus bayraklı ‘’RADIKS-5’’ adlı tanker, Karaburun açıklarında karaya oturdu.

KİLYOS’TA TANKER İLE

GEMİ KARAYA OTURDU

Geminin tahliye edilmesi önerisine karşın, 12 personel, ‘’gemi donatanından talimat beklendiğini’’ ifade ederek, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) Kilyos kara tahlisiye ekiplerinin talebini reddetti. Kamboçya bayraklı ‘’Volgabalt 150’’ adlı gemi de aynı şekilde sürüklenerek Gümüşdere önlerinde karaya oturdu. Bu geminin personeli de can tehlikesi bulunmadığını beyan ederek, KEGM ekiplerinin tahliye talebini kabul etmedi. Karaya oturan gemi ve tanker, KEGM ekiplerince kontrol altında tutuluyor. Karadeniz’de makine arızası yapan ve olumsuz hava şartlarının etkisiyle sürüklenen Rus bayraklı ‘’Aviakonstruktor Polikarpov’’ isimli kuru yük gemisi ise kurtarma ekiplerince kontrol altına alınarak demirletildi.

MARMARA Denizi’nde fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler. Gemiler, geceyi ışıklarını yakarak Şarköy açıklarında demirleyerek geçirdi. Fırtınanın etkisini azaltması ile birlikte sabah 08.45 sıralarında Şarköy’den demir alan yerli ve yabancı bandıralı 22 şilep ve tanker boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 7 gemi ise hava şartlarının daha da iyileşmesi için bir süre daha Şarköy’de demirli olarak bekledi. Fırtına sebebiyle Şarköylü balıkçılar balığa çıkamadı.

Kocaeli’de ise gece başlayan ve saatteki hızı yaklaşık 75 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle Eskihisar-Topçular feribot ve İzmit Körfezi’ndeki vapur seferleri yapılamadı.

Kuzey ve kuzey batıdan esen, saatteki hızı 45-75 kilometre arası olan rüzgâr sebebiyle Gebze ile Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferleri iptal edildi. Denizdeki dalga yüksekliğinin ise 2-3 metre olduğu bildirildi. Öte yandan, İzmit Körfezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait yolcu vapuru seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi.

Yalova’da ise önceki gün başlayan fırtına dün yağışla birlikte etkisini arttırdı. Dün sabah saatlerinden itibaren kuvvetli esen rüzgâr sebebiyle Yalova-Pendik hızlı feribot, Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Bu arada, fırtına ve yağış yüzünden Bandırma-Yenikapı ve Armutlu-Yenikapı-Bostancı arasındaki deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

28.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Güvenlik güçlerinizi denetleyin

  Askerî cezaevinde işkence dâvâsı

  Tutuklandılar ;Özkan, Saçan, Çapan, Güvendiren, Olcaytu...

  Bush’un planına halk desteği yok

  Irak savaşı baştan yanlıştı

  İlk yerli yapım gemi denize indirildi

  KADİR GECESİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

  SON TERAVİH SON SAHUR

  FIRTINA MARMARA’DA DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

  Yağışlar barajlara yaradı

  Bayramda hava nasıl olacak?

  ‘Acil Servis’te Ramazan huzuru ‘Acil Servis’te Ramazan huzuru ‘Acil Servis’te Ramazan huzuru ‘Acil S

  ‘Sakal-ı şerif’e yoğun ilgi

  Turhal’da demiryolu çilesi bitiyor

  Gül, Ban’dan KİİP’e destek istedi

  TALABANİ, GÜL’ÜN IRAK’A DÂVETİNİ TEKRARLADI

  SGK, fazla ödemeleri tahsil edecek

  Kutan: Ekonomi, tam bir borç batağında

  Erdoğan: Türkiye, turizmde markalaşıyor

  Kilisede iftar

  Şırnak’ta bir asker şehit oldu

  Şam’da, bombalı araçla saldırı: 17 ölü

  Gerede gişelerinde araç kuyruğu

  Çeşmede, Filistinli 8 kaçak yakalandı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır