"Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dünyada bayram coşkusu

Tayvan’da da Müslümanlar dün sabah bayram namazı için camileri doldurdular. Başkent Taipei’deki 'Taipei Ulu Camii'nde Tayvanlılar’ın yanı sıra Pakistanlı, Türk, Ganalı Müslümanlar da saf tuttu. Camiye sığmayan cemaatin bir kısmı namazı avluda kılmak zorunda kaldı. Müslümanlar namaz sonrrasında avluda bayramlaşırken ikram edilen yiyeceklerden de tattılar.


Irak, ABD’den 12 keşif uçağı satın aldı

IRAK'IN, 12 adet ABD yapımı keşif uçağı satın aldığı bildirildi. Savunma Bakanlığı sözcüsü, 6 adet uçağın teslim alındığını, 6’sının da kısa süre için

Pakistan’da trafik kazası: 37 ölü

PAKİSTAN'DA, bayram tatiline giden 37 kişi, otobüsün bir süt tankeri ile çarpışması sonucu öldü


  Hindu tapınağında panik: 168 ölü

HİNDİSTAN'IN batı eyaleti Racastan’da, bir Hindu tapınağında çıkan panikte ölenlerin sayısı 168’e yükseldi.


  Karzai, Suudi Arabistan’dan yardım istedi

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, Suudi Arabistan’dan, ülkedeki çatışmaları sona erdirmek üzere Taliban ile barış görüşmelerinde yardımcı olmasını istedi.


  İran: Bizi değil İsrail’i denetleyin

ULUSLARARASI Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) genel kurul toplantısında konuşan İran heyeti başkanı Büyükelçi Ali Askar Sultaniye, “genel kurulun, ülkesinin nükleer programıyla uğraşmak yerine siyonist rejimin (İsrail) faaliyetlerini denetlemesini” istedi.


  Rusya, Avrupa’dan yeni güvenlik sistemi istedi

RUSYA, günümüzde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) kurulmasına kadar varan 1975 Helsinki antlaşması benzeri bir Avrupa-Atlantik güvenlik antlaşması teklif etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yeni antlaşmayla kurulacak güvenlik şemsiyesinin NATO dahil tüm güvenlik örgütlerini, AB’yi ve SSCB sonrası kurulan uluslararası kuruluşları kapsamasını önerdi.


  Brüksel’in gözü Ankara’da

UZUN bir tatilin ardından bayram sonrası yeniden çalışmaya başlayacak olan TBMM’de Ekim ayı sonuna kadar reform yolunda atılacak adımlar, büyük önem taşıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır