"Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

AB’nin gündeminde de küresel kriz var

ABD finans piyasalarında patlak veren krize karşı Avrupa ve Asya’da da çareler aranıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 4 Ekim Cumartesi günü AB’nin önde gelen yetkilileriyle, küresel finansal kriz konusunu görüşecek.



İhracatta artış

İhracat, Eylül ayında yüzde 36 arttı TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin 2008 yılı Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 36,42 artışla 12 milyar 162 milyon 549 bin dolara yükseldi.



Kredi kartında risk var

CARDİF Üst Yöneticisi (CEO) Yılmaz Yıldız, Türkiye’de 30 milyon kişinin yaklaşık 85 milyar dolarlık bireysel kredi ve kredi kartı borcu bulunduğunu ve konunun takip edilmesi gereken bir durum olduğunu belirtti.



KOBİ’ler umduğunu bulamadı

KÜÇÜK ve Orta Ölçekli firmaların borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören ‘’Anadolu Yaklaşımı’’nda 40 bini sorunlu 70 bin KOBİ’den sadece 97’sinin bankalara ve diğer kredi kurumlarına olan 47 milyon 154 bin YTL tutarındaki borcunun yeniden yapılandırıldığı bildirildi.



Alternatif enerjiye yönelmiyoruz

MARMARA Üniversitesi (MÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisinden ısı ve elektrik üretme potansiyelinin Avrupa’ya göre 5 kat fazla olmasına karşın, kaynaklardan yeterince yararlanılamadığını belirtti.



İstanbul’da, Eylül enflasyonu düşük çıktı

İSTANBUL’DA perakende ve toptan fiyatlar bazında enflasyon oranları Ramazan alışverişleri, okulların açılması ve kış hazırlıklarına rağmen Eylül ayında düşük çıktı.



Hububat üretiminde azalma bekleniyor

HUBUBAT fiyatlarının bu yıl, geçtiğimiz yıla göre düşük kalması sebebiyle yeni ekim döneminde çiftçilerin üretimi kısabileceği belirtildi.



Isı yalıtımından yüzde 60 tasarruf

KIŞ aylarında artan enerji maliyetlerinden, yapılacak ısı yalıtımı ile yüzde 60 oranında tasarruf sağlanabileceği bildirildi. XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, hızla soğuyan havaların ve her geçen gün artan enerji maliyetlerinin aile bütçesini sarstığını söyledi.



Doğal gaza yüzde 4.69 zam

BOTAŞ, yarından geçerli olmak üzere, konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 4.55 ve sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 4.69 oranında zam yaptı.



İnternet üzerinden lisans eğitimi başlıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, lisans düzeyinde uzaktan eğitim vermek için hazırladıkları projenin YÖK tarafından onaylandığını belirterek, Türkiye’de ilk kez uygulanan proje kapsamında, ek kontenjanla öğrenci alacaklarını söyledi.



‘’Çocuklarınıza haftada 2-3 kez balık yedirin’’

Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. İsmail Topal, balığın, çocuklarda genel gelişimin yanı sıra beyin gelişimi için de vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu söyledi.



70 milyon yıllık yavru dinozor fosili bulundu

Kanada’nIn Alberta eyaletinde arkeologlar, 70 milyon yıllık olduğu belirtilen bir yavru dinozor fosili buldu.



Bardağı evde unutunca mucit oldu

Kayserİ’de Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde okuyan bir öğrenci, arkadaşlarıyla pikniğe giderken içecekleri meşrubat için bardak almayı unutunca, meşrubat şişesinin alt kısmına çok sayıda bardağın konulabileceği ‘’Bardaklı Meşrubat Şişesi’’ tasarımı geliştirdi



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır