"Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Alternatif enerjiye yönelmiyoruz

MARMARA Üniversitesi (MÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye’nin rüzgar ve güneş enerjisinden ısı ve elektrik üretme potansiyelinin Avrupa’ya göre 5 kat fazla olmasına karşın, kaynaklardan yeterince yararlanılamadığını belirtti.

Doç. Dr. Uyar, Türkiye’nin güneş, rüzgar ve jeotermal gibi yenilenebilir enerjiler bakımından oldukça zengin bir konumda olduğunu söyledi. Türkiye’nin 150 bin megavat rüzgar enerjisi kaynağı olduğunu dile getiren Uyar, ancak mevcut kapasitenin toplamının 40 bin megavat olduğunu ifade etti. Rüzgar tribünlerinin Çanakkale, Trakya, Bandırma, Bozcaada, Antakya gibi bölgelerde kurulu olduğunu söyleyen Uyar, ayrıca inşaatı süren rüzgâr güllerinin olduğunu, bakanlığa 83 bin megavatlık başvurunun lisans almak için beklediğini aktardı. Güneş enerjisinin kullanılması halinde ilk etapta 5 milyon konutun enerjisinin sağlanabilme kapasitesinin olduğunu kaydeden Uyar, jeotermal enerjide ise çok sayıda konutun ısınma sorununun temiz ve güvenli bir şekilde çözülebileceğini anlattı. Uyar, ‘’Türkiye’nin rüzgâr ve güneş enerjisinden ısı ve elektrik üretme potansiyeli Avrupa’ya göre 5 kat daha fazla olmasına karşın, kaynaklarımızdan yeterince yararlanamıyoruz. Bu kaynakların kullanılması ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacaktır’’ dedi.

02.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  AB’nin gündeminde de küresel kriz var

  İhracatta artış

  Kredi kartında risk var

  KOBİ’ler umduğunu bulamadı

  Alternatif enerjiye yönelmiyoruz

  İstanbul’da, Eylül enflasyonu düşük çıktı

  Hububat üretiminde azalma bekleniyor

  Isı yalıtımından yüzde 60 tasarruf

  Doğal gaza yüzde 4.69 zam

  İnternet üzerinden lisans eğitimi başlıyor

  ‘’Çocuklarınıza haftada 2-3 kez balık yedirin’’

  70 milyon yıllık yavru dinozor fosili bulundu

  Bardağı evde unutunca mucit oldu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır