"Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstihdam durdu

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) yaptığı çalışmada, özel imalat sanayinde istihdam artışının durma noktasına geldiği ve mevcut eğilimin devamı halinde gerilemenin başlayacağı belirtildi. Çalışmada, halen pek çok sektörde önemli kayıplar yaşandığı uyarısında bulunularak, buna karşı büyüme ve istihdam odaklı tedbirler alınması gerektiği ifade edildi.


Turistler Mevlânâ’yı öğrenmek istiyor

Türkİye’nİn yurt dışında yaptığı tanıtımlardan etkilenerek Konya’ya gelen turistlerin çoğu, burada Mevlânâ ve fikirlerini öğrenebilmek için destek bul

İnternet yalan söyletiyor

İlköğretİm öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada öğrencilerin yüzde 35’inin internette sohbet ederken yeni tanıştıkları kişilere karşı dürüst


  Petrol fiyatları gerileyecek

Rusya Maliye Bakanı Aleksi Kudrin finansal piyasalarda yaşanan kriz sebebiyle enerji talebinin azalacağını, bunun da petrol fiyatlarının düşmesine sebep olacağını açıkladı.


  Meclis işbaşı yaptı

TBMM dün düzenlenen açılış töreni ile yeni yasama yılına girdi. Tarihinde ikinci kez bayramda yeni yasama yılına giren Meclis, yapılan konuşma ve törenlerin ardından bayram tatiline girdi


  Darbeci Ruslara yargı tokadı

Rusya Yüksek Mahkemesi, Bolşevik devrimciler tarafından vurulan Çar II. Nikola’nın “kanunsuzca öldürüldüğü ve yasal rehabilitasyonu hak ettiğine” hükmetti. Bu sembolik karar, Rus Kraliyet ailesinin varislerinin ve Ekim darbesi karşıtı grupların yürüttüğü uzun mücadeleler sonunda alındı.


  Görme engelli hafız

Doğuştan görme engelli olan ve Konya Şaziye AK Camii’ndeki 20 yıldır müezzinlik yapan Ali İnan, kaset dinleyerek Kur’ân-ı Kerim’i ezberleyip hafız oldu.


  Bayram ziyaretlerinde siyasî üslûp tartışıldı

Sıyasette bir gelenek haline gelen partiler arası bayramlaşma ziyaretleri bu bayram da yapıldı.


  Yolsuzluk yapana acımayız

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Başkalarının bir takım kişisel hatalarını bize yamamak suretiyle güya bizim yolsuzluklara göz yumduğumuzu ifade ediyorlar.


  Yaşılılarımızı unutmayalım

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Hayat tecrübeleriyle günümüze ışık tutan, geçmişin mimarları değerli yaşlılarımıza ilgi, sevgi ve saygı göstermek, ihtiyaç duyduklarında yanlarında olmak, Türk toplumunun önemli geleneklerindendir’’ dedi.


  Batan Ro-Ro gemisinde kaybolan Kalın’ın cesedi bulundu

BALIKESİR'İN Bandırma ilçesi açıklarında 14 Eylül gecesi batan ‘’Hayat N’’ adlı Ro-Ro gemisinde kaybolan 4 kişiden biri olan Necati Kalın’ın cesedi bulundu.


  Eskişehir'de hızlı tren hazırlığı

ANKARA-Eskişehir arasında yıl sonunda başlaması planlanan hızlı tren seferleri öncesinde Eskişehir’de demir yolu güzergâhında hazırlıklar sürüyor.


  Lübnan Başbakanı Sinyora tatil için Bodrum’da

LÜBNAN Başbakanı Fuad Sinyora ve eşi, tatil için Bodrum’a geldi. Milas-Bodrum Havalimanı’na özel uçağıyla önceki gün saat 20.40’ta gelen Fuad Sinyora ve eşini, Milas Kaymakamı Şahin Aslan ve öteki ilgililer karşıladı.


  Bayramı zehir ettiler

GENELKURMAY Başkanlığı, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, teröristlerin açtığı ateş sonucu, önceki gün bir güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, bir güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.


  Ailesine çifte sevinç yaşattı

RAK'A giderken, Musul yolunda bir TIR şoförüne yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konan Faysal Ayın, 15 ay sonra ailesine kavuştu. Ayın ailesi çifte bayram yaşadı. TIR Şoförü Faysal Ayın, 15 günlük evliyken, Irak’a iş çıkınca Mersin’den yükü alıp yola çıktı.


  Toptan, Macaristan'a gidecek

BMM Başkanı Köksal Toptan, Macaristan’da düzenlenecek 2010 Avrupa Kültür Başkentleri tanıtım toplantısına katılacak Ulusal Meclis Başkanı Katalin Szili’nin daveti üzerine bugün Macaristan’ı ziyaret edecek olan Toptan, Macaristan Cumhurbaşkanı Laszlo Solyom, Macaristan Ulusal Meclisi Başkanı Katalin Szili ve Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany ile görüşecek.


  Kaçakçılık muhbirlerine büyük ikramiye

GÜMRÜKLER Muhafaza Genel Müdürlüğünün, son 15 ayda kaçakçılık olaylarını ortaya çıkarmak için muhbir ve müsadirlere (kaçak yakalamaya yetkili personel) ödediği ikramiye, 2 milyon 500 bin YTL’ye ulaştı.


  SES, sosyal güvenlik yasasını protesto etti

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyeleri, dün yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nı protesto etti.


  Mehmet Ali Talat: Sorun Rumlarda

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ‘’Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakerelerde en büyük sorunun, Kıbrıslı Rumların Kıbrıslı Türklerin siyasî eşitliğini tanımaktaki isteksizliği olduğunu’’ söyledi.


  Cezaevlerinde 87 ülkeden insan var

TÜRKİYE'DEKİ ceza infaz kurumlarında, 87 ülkeden bin 533 yabancı uyruklu kişi bulunuyor.


  Ergenekon zanlılarına bayram ziyareti

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilen, Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan ve Emcet Olcaytu’yu yakınları ziyaret etti.


  Çameli’de 3,9’luk deprem

DENİZLİ'NİN Çameli ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Çameli’de dün saat 6,53’te gerçekleşen depremin büyüklüğü 3,9 olarak ölçüldü.


  Eruygur'un şuuru yarı açık

KOCAELİ Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un şuurunun yarı açık olduğunu söyledi.


  Hacı adayları korsan firmalara karşı uyarıldı

KONYA İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, bazı tur firmalarının hacı adaylarını yanlış yönlendirdiğini ifade ederek uyarılarda bulundu.


  Bayramda sel vurdu

KASTAMONU'NUN kıyı kesimindeki İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası yaşanan sel sebebiyle birçok yerleşim bölgesiyle ulaşım ve haberleşme sağlanamadı.


  VAN’DA BİRÇOK EVİ SU BASTI

VAN'DA bayramın birinci günü akşam saatlerinde etkili olan yağış sebebiyle oluşan selde birçok evi su bastı.


  Bin derecelik ısının karşısında direniyorlar

TÜRKİYE'NİN sayılı nazar boncuğu ocaklarına sahip İzmir Kemalpaşa’da bulunan Nazarköy, Çin malı ürünlere ve teknolojiye, küçücük bir ocakta bin derecelik ısının karşısında direniyor.


  Çocuklar, şehir tarihine sahip çıkıyor

İZMİRLİ ilköğretim öğrencileri, yaşadıkları şehrin tarihini öğrenmek için ‘’Kent Karıncıları’’ adı altında geliştirilen proje kapsamında İzmir’in tarihi hakkında araştırma yapıyorlar.


  Kâğıthane'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

KÂĞITHANE'DE meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Sığındığı gecekonduda yanarak öldü

BEŞİKTAŞ'TA, kimsesiz olduğu belirtilen bir kişi, sığındığı gecekonduda çıkan yangında yanarak can verdi.


  Dünyada, 18 milyon ilkokul öğretmenine ihtiyaç var

DÜNYADA 18 milyon nitelikli ilkokul öğretmen açığı olduğu bildirildi.


  Palandöken’in zirvesi beyaza büründü

ERZURUM'DA, Palandöken Dağı’nın yüksek kesimlerine kar yağdı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır