"Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

İnternet üzerinden lisans eğitimi başlıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, lisans düzeyinde uzaktan eğitim vermek için hazırladıkları projenin YÖK tarafından onaylandığını belirterek, Türkiye’de ilk kez uygulanan proje kapsamında, ek kontenjanla öğrenci alacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Durman, 1997 yılında başladıkları SAÜ İnternet Destekli Eğitim çalışmasında önemli mesafeler aldıklarını kaydederek, internet destekli eğitimin (uzaktan eğitim) öğrenciler tarafından son zamanlarda daha çok tercih edilmeye başladığını bildirdi. Ön lisans, yüksek lisans ve sertifika programları alanında uzaktan eğitim veren SAÜ’nün artık, lisans düzeyinde de eğitim vermeye başlayacağını ifade eden Durman, ‘’Biz bu projeye 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında başlamayı planlıyorduk. Ancak YÖK projemizi çok beğendi. Ve zaman kaybetmeye gerek olmadığını düşündüler. Bu yıl ek kontenjanla bu projeyi başlatmaya karar verdiler. Bu konuda çok hızlı davrandılar. Biz de şaşırdık’’ diye konuştu. Prof. Dr. Durman, SAÜ’nün tüm dünyada üniversite eğitiminde yaygın olarak kullanılan uzaktan eğitimle eğitim verdiğini belirterek, 4 yıllık eğitim verecek olan Türkiye’deki ilk lisans programlarının Ekim ayında başlayacak olan ek kontenjanlarla hayata geçirildiği için gurur duyduklarını bildirdi.

02.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  AB’nin gündeminde de küresel kriz var

  İhracatta artış

  Kredi kartında risk var

  KOBİ’ler umduğunu bulamadı

  Alternatif enerjiye yönelmiyoruz

  İstanbul’da, Eylül enflasyonu düşük çıktı

  Hububat üretiminde azalma bekleniyor

  Isı yalıtımından yüzde 60 tasarruf

  Doğal gaza yüzde 4.69 zam

  İnternet üzerinden lisans eğitimi başlıyor

  ‘’Çocuklarınıza haftada 2-3 kez balık yedirin’’

  70 milyon yıllık yavru dinozor fosili bulundu

  Bardağı evde unutunca mucit oldu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır