"Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bayramda sel vurdu

KASTAMONU'NUN kıyı kesimindeki İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası yaşanan sel sebebiyle birçok yerleşim bölgesiyle ulaşım ve haberleşme sağlanamadı.

Doğanyurt Kaymakamı Ahmet Karatepe, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan yağışların ardından ilçede afet yaşandığını belirterek, yardım çağrısında bulunduklarını söyledi. Pazartasi günü gece yarısından itibaren bölgedeki birçok yerleşim biriminin selin etkisi altında kaldığını ifade eden Karatepe, ilçeye bağlı 27 köyden 24’üyle ulaşım ve haberleşmenin sağlanamadığını vurguladı. Karatepe, ilçede kriz merkezi oluşturulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ‘’Doğanyurt’un afet bölgesi ilân edilmesi için valiliğimize başvuruda bulunduk. KÖYDES kapsamında köy yollarımızda 2 yıldır yaptığımız bütün çalışmalar yok oldu. Şu anda 24 köyümüzün yolu kapalı bulunuyor. Köylerdeki vatandaşlarımız ilçe merkeziyle ulaşım ve haberleşme sağlayamıyor. Doğanyurt’un il merkeziyle bağlantısını sağlayan karayolu da öğle saatlerine kadar kapalıydı. Karayolları ekipleri bu yolu ulaşıma açtı. Belediye başkanımızla birlikte teyakkuz halindeyiz. İlçe merkezinde 30 evi boşalttık. Devletimiz, bu felâketin üstesinden gelecektir.’’

İLÇEYE SU VERİLEMİYOR

Doğanyurt Belediye Başkanı Nurullah Kayıran ise sel sularının içme suyu şebekesine hasar verdiğini, ilçeye su verilemediğini söyledi. Kayıran, ‘’Sular altında kalan şebekedeki hasarı henüz bilemiyoruz. Suların çekilmesinden sonra çalışmaları başlatacağız. Şehir merkezinde de büyük hasar meydana geldi’’ diye konuştu.

SEL, İNEBOLU’DA DA ETKİLİ OLDU

Selden etkilenen İnebolu’da ise bir çok ev ve işyerini su bastı. İnebolu Kaymakamı Dr. İlhan Karakoyun, ilçede oluşturulan kriz merkezinin hasar belirleme çalışmalarına başladığını belirterek, şehir merkezinde 8 ev ve 8 işyerinde su baskını dolayısıyla hasar meydana geldiğini söyledi. Sel sebebiyle İnebolu’nun 12 köyünün yolunun ulaşıma kapandığını anlatan Karakoyun, gün içinde sürdürülen çalışmalar sonunda 10 köye ulaşımın sağlandığını, halen 2 köyle ulaşım sağlanamadığını bildirdi. Karakoyun, Kastamonu İl Özel İdaresi, İller Bankası ile Bayındırlık ve İskân Kastamonu İl Müdürlüğü’nden gelecek teknik elemanların, ilçede hasar belirleme çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.

METREKAREYE 131 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İnebolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede son 24 saatte metrekareye 131 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağışların süreceği uyarısında bulundular. Bu arada sel sebebiyle birçok bölgede toprak kayması meydana geldiği öğrenilirken, sel suları altında kalan çok sayıda tarım arazisinde de zarar meydana geldiği öğrenildi. Yetkililer, ulaşıma kapanan kimi köylerdeki telefon hatlarının da zarar gördüğünü belirterek, birçok bölgeden haber alamadıklarını da bildirdiler.

02.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İstihdam durdu

  Turistler Mevlânâ’yı öğrenmek istiyor

  İnternet yalan söyletiyor

  Sınırsız bayramlaşma

  Petrol fiyatları gerileyecek

  Meclis işbaşı yaptı

  Darbeci Ruslara yargı tokadı

  Görme engelli hafız

  Bayram ziyaretlerinde siyasî üslûp tartışıldı

  Yolsuzluk yapana acımayız

  Yaşılılarımızı unutmayalım

  Batan Ro-Ro gemisinde kaybolan Kalın’ın cesedi bulundu

  Eskişehir'de hızlı tren hazırlığı

  Lübnan Başbakanı Sinyora tatil için Bodrum’da

  Bayramı zehir ettiler

  Ailesine çifte sevinç yaşattı

  Toptan, Macaristan'a gidecek

  Kaçakçılık muhbirlerine büyük ikramiye

  SES, sosyal güvenlik yasasını protesto etti

  Mehmet Ali Talat: Sorun Rumlarda

  Cezaevlerinde 87 ülkeden insan var

  Ergenekon zanlılarına bayram ziyareti

  Çameli’de 3,9’luk deprem

  Eruygur'un şuuru yarı açık

  Hacı adayları korsan firmalara karşı uyarıldı

  Bayramda sel vurdu

  VAN’DA BİRÇOK EVİ SU BASTI

  Bin derecelik ısının karşısında direniyorlar

  Çocuklar, şehir tarihine sahip çıkıyor

  Kâğıthane'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

  Sığındığı gecekonduda yanarak öldü

  Dünyada, 18 milyon ilkokul öğretmenine ihtiyaç var

  Palandöken’in zirvesi beyaza büründü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır