"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Bulgaristan’da “tele kulak” skandalı

BULGARİSTAN'DA Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS) tarafından bazı milletvekillerin telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla patlak veren skandal gittikçe büyüyor.

İktidar ve muhalefet siyasî çevrelerinde ciddî endişeler oluşturan skandalla ilgili bilgi almak üzere DANS’ın merkezini ziyaret eden parlamento heyetine katılan muhalefetteki “Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar” (DSB) partisi milletvekili Eliana Maseva, yaptığı basın açıklamasında, başlıca gazetecilerin telefonlarının da dinlendiğini duyurdu. DANS’ın milletvekillerin konuşmalarına duyduğu ilgisinin nedenini öğrenmeye çalıştığını belirten Maseva, “Bizce tele kulak kampanyasının amacı, medyayı kontrol ederek hükümet karşıtı tavır sergileyen gazete, radyo ve televizyonlara karşı birtakım tedbirlerin alınmasıdır” diye konuştu. Heyete katılan iktidardaki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekili Tatyana Donçeva da, dinleme kampanyasının son derece geniş kapsamlı olduğunu kaydederek, “Görünen şu ki, politikacılar da, gazeteciler de, hepimiz işin içine bulaştırılmışız” ifadesini kullandı. Parlamentonun İçişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Borislav Balgaranov ise “Gazetecilere yönelik istikrarlı bir çalışma yapılmamıştır” diyerek, buna rağmen DANS’ın telefon dinleme prosedürlerini denetleyecek bir parlamento komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. DSB parlamento grubu, DANS Genel Müdürü Petko Sertov’un görevinden alınmasını talep etti.

/ Sofya

03.10.2008


 

Kuzey Kore ile Güney Kore askerî görüşme yaptı

KUZEY Kore ile Güney Kore, Seul yönetiminin muhafazakâr Devlet Başkanı göreve geldiğinden bu yana ilk kez askerî görüşmede bulundu.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, iki Kore’nin askerî yetkilileri, kendilerini yarım yüzyıldan fazla bir süredir ayıran sınır yakınındaki Askerden Arındırılmış Bölgede bulunan Panmunjom Köyünde, aralarındaki gerginliği kaldırmak için yaklaşık 90 dakika görüştü. Bakanlık açıklamasında, daha önceki askerî anlaşmaların uygulanması konusunun programa konulduğu belirtildi, ancak görüşmelerin nasıl sonuçlandığı ya da herhangi bir ilerleme sağlanıp sağlanmadığı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi. Kuzey Kore’nin teklifi ile yapılan görüşme uzmanlar tarafından uzatılan ‘’zeytin dalı’’ olarak görülüyor. Kuzey Kore, Güney Kore’nin yeni muhafazakâr Devlet Başkanı Lee Myung-bak’ın politikalarına kızarak bu yılın başında ilişkileri kesmişti.

/ Seul

03.10.2008


 

ABD ve Hindistan arasında nükleer işbirliği

BD-HİNDİSTAN sivil nükleer alışverişine 30 yıldır süren yasağı kaldıran ve iki ülke arasında bu alanda stratejik iş birliği yapılmasını öngören anlaşma, ABD Kongresi tarafından onaylandı.

Senatoda yapılan oylamayla anlaşmaya ‘’evet’’ dendi ve böylece Kongre’nin onay süreci tamamlanmış oldu. Anlaşma imza için Başkan George Bush’a gönderildi. Girişimini Bush yönetiminin yaptığı anlaşma, iki ülke arasında nükleer alanda stratejik ortaklığı öngörüyor. Anlaşmanın muhalifleri, bu gelişmenin, nükleer silâhların yayılmasının önlenmesi çabalarına büyük bir darbe olduğunu savunuyor. Hindistan’ın Pakistan ile nükleer yarışına dikkat çekilerek, ABD’nin Hindistan ile iş birliğinin, Asya’da nükleer silâh yarışına hız kazandıracağı ileri sürülüyor.

Washington

03.10.2008


 

Irak’ta, iki intihar saldırısı: 12 ölü, 31 yaralı

IRAK'IN başşehri Bağdat’ta düzenlenen iki intihar saldırısında 12 kişi öldü. Polis, saldırganların iki Şiî camisine yönelik saldırısında 12 kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığını kaydetti. Saldırıdan birinin bomba yüklü araçla, diğerinin saldırgan yaya iken düzenlendiği belirtildi.

/ Bağdat

03.10.2008


 

Hindu tapınağındaki ölü sayısı 224’e yükseldi

HİNDİSTAN'IN batı eyaleti Racastan’da, bir Hindu tapınağında önceki gün çıkan izdihamda ölenlerin sayısı 224’e çıktı.

İçinde 25 bin Hindu’nun bulunduğu 15. yüzyıldan kalma tapınağın istinat duvarlarından birinin yıkılması üzerine panik çıkmıştı. Daha önce yapılan açıklamalarda, izdihamda 168 kişinin öldüğü bildirilmişti. Racastan polis yetkilisi Raciv Dasot, izdihamda ölü sayısının 224’e çıktığını belirtti. Hindistan’da Ocak 2005’te Bombay şehrinin güneyindeki bir tapınak yakınında çıkan izdihamda 257 kişi ölmüştü.

/ Jodhpur

03.10.2008


 

Ban Ki-mun bir haftada 172 toplantıya katıldı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, 63. dönem BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin yapıldığı 23 Eylül-29 Eylül tarihleri arasında 172 toplantıya katıldığı bildirildi. BM Sözcüsü Michelle Montas bir soruya cevaben yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban’ın toplam 172 toplantısının 125’ini BM toplantılarına katılmak için New York’a gelen dünya liderleriyle ikili olarak yaptığını söyledi. Montas, Genel Sekreter Ban’ın ayrıca 63. dönem BM Genel Kurulu dolayısıyla BM merkezinde yapılan 47 çok taraflı toplantıya katıldığını belirtti. Birleşmiş Milletler

03.10.2008


 

Cezayir’de seller: 13 ölü

nCEZAYİR'İN başşehri Cezayir’in güneyindeki Gardaya bölgesinde meydana gelen sellerde 13 kişi öldü. Devlet radyosu, aşırı yağışların yol açtığı sellerde yaklaşık 600 evin yıkıldığını duyurdu. Sellerde 13 kişinin öldüğü, bir kişinin kaybolduğu belirtildi. Kriz merkezinin oluşturulan bölgede ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

/ Cezayir

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır