"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ayın futbolcusu Mesut Özil

ALMAN 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen’de oynayan Mesut Özil, spor dergisi Kicker’in okuyucuları tarafından eylül ayının en iyi futbolcusu seçildi.

Mesut, bu konuda yapılan oylamada okuyucu oylarının yüzde 73,5’ini alarak ayın futbolcusu seçilirken, Bayer 04 Leverkusen’de oynayan Patrick Helmes yüzde 19,6 ile ikinci, TSG 1899 Hoffenheim’de forma giyen Vedad İbisevic de oyların yüzde 6,9’unu alarak üçüncü sırada yer aldı. Bundesliga’da 48 kez forma giyen Mesut, bu sezon oynadığı karşılaşmalarda etkili ve güzel futboluyla adından çok söz ettirmeye başlamıştı. Mesut, ligde Bayern Münih’e karşı gösterdiği başarılı performansından bir hafta sonra TSG 1899 Hoffenheim’e karşı da 2 gol atarak formda olduğunu göstererek, Alman basınında geniş şekilde yer aldı. Mesut’un, FC Schalke 04’te oynadığı dönemde teknik direktörü olan Mirko Slomka, Mesut hakkında Kicker dergisi için yazdığı bir makalede, Mesut’un ayın futbolcusu olmayı hak ettiğini ve kendisi adına sevindiğini söyledi. Slomka, Mesut’un çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, özellikle de topla çok hızlı olduğunu belirterek, aynı zamanda da gol pozisyonlarını tayin edebilme yeteneği bulunduğunu savundu.

Unutamadığı bir anısını da anlatan Slomka, FC Schalke 04’ten Galatasaray’a transfer olan Lincoln’ün, daha önceleri kedisine gelerek Mesut ile birlikte oynamak istediğini söylediğini, bunun Lincoln ve Werder Bremen’de oynayan Diego gibi çok iyi futbolcuların benzer kaliteye sahip birini çabuk fark ettiklerini gösterdiğini belirtti. Slomka, Mesut’un teknik direktör ve takımı tarafından kabul gördüğünü ve gelişme gösterdiğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti. Hocasından Mesut’a övgü: ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen’in teknik direktörü Thomas Schaaf ve takım menajeri Klaus Allofs, ligde bu sezon adından sıkça söz ettiren Türk kökenli oyuncu Mesut Özil’i övdüler. Schaaf, her genç oyuncudan Mesut’un oyununu sergilemesini beklediklerini belirterek, ‘’Mesut’un gelişme sağladığını son haftalarda hep söylüyorduk. Bunu hazırlık döneminde de gösterdi’’ dedi. Mesut’un kendisine duyduğu güvenin arttığını ifade eden Schaaf, Mesut’un kendi başına bir şeyler yapmaya hevesli olduğunu, bunun da kendisine duyduğu güveni artırdığını kaydetti. Schaaf, Mesut’un sadece gol attığı için değil, takım içinde iyi şeyler yaptığı için de önemli bir oyuncu olduğunu sözlerine ekledi. Allofs da, hızlı olan, duran topları iyi değerlendiren ve son pasları iyi kullanan Mesut’un çok genç ve yetenekli bir futbolcu olduğnuu belirterek, ‘’Mesut’un gelişmesi henüz tamamlanmadı. Çok şey öğrenmek istemesi de güçlü yanlarından biri’’ dedi. Mesut, ligde takımının Bayern Münih ve TSG 1899 Hoffenheim takımlarına karşı oynadığı karşılaşmalarda başarılı futboluyla dikkatleri üzerine çekmişti.

/ Berlin

03.10.2008


 

Bursasporlu Kaleci İvankov kariyerinin 37. golünü attı

Yeşİl-beyazlI takımın sezon başında Kayserispor’dan transfer ettiği Ivankov, başarılı kaleciliğinin yanı sıra golcülüğünü de göstermeye devam ediyor.

Bursaspor kalesinde bu sezon başarılı maçlar çıkaran Bulgar file bekçisi, yeşilbeyazlı forma altında ikinci golünü de atmayı başardı. Yeşilbeyazlı takımın Belediye Vanspor ile oynadığı Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçının 35. dakikasında Halil’in kale alanı içinde rakip defans oyuncusu Fikret tarafından düşürüldüğü pozisyonu hakem Özgür Yankaya, penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı noktasına gelen Ivankov, topu kalecinin sağından üst köşeye gönderdi. Hakem Özgür Yankaya, düdük çalmadığını belirterek atışın yeniden kullanılmasını istedi. Bulgar file bekçisi, bu kez topu yerden, kalecinin solundan filelere göndererek durumu 10’a getirdi. Ivankov, attığı golle penaltı atışlarındaki ustalığını bir kez daha gösterdi ve kariyerindeki gol sayısını 37’ye yükseltti. Bulgar kaleci Bursaspor’un Turkcell Süper Lig’de Hacettepe’yi 21 yendiği maçta da penaltıdan yeşilbeyazlı takım adına bir gol atmıştı.

DÜNYA SIRALAMASINDA 5’NCİ

Kariyerinde 37 gole ulaşan Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleci sıralamasında 5. sırada bulunuyor. Sıralamada, 84 golle Brezilya’nın Sao Paulo takımında forma giyen Rogerio Ceni ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada 62 golle yıllarca Paraguay milli takımı kalesini koruyan ve futbolu bırakan Jose Luis Felix Chilavert geliyor. Futbol hayatına son noktayı koyan Kolombiyalı kaleci Rene Higuita 41 golle 3. sırada yer alırken, yine futbolu bırakan Meksikalı kaleci Jorge Campos 40 golle 4. sırada yer alıyor. Bursaspor’un Bulgar kalecisi Ivankov ise 37 golle 5. sırada bulunuyor. Ivankov, 5 gol daha atarsa, futbolu bırakan Campos ve Higuita’yı geçerek 3. sıraya kadar yükselecek.

03.10.2008


 

Yattara ayrı çalışıyor

KATAR'IN Al Sadd Kulübü ile prensipte anlaşan İbrahima Yattara, takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Gineli oyuncu, Trabzonspor’a devredilen Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi’nde yardımcı antrenör Recep Karatepe ve fizyoterapist Dursun Işık yönetiminde sabah bir antrenman yaptı. Kulüp menajeri Caner Çuvalcıoğlu, Yattara’nın Katar kulübü ile prensipte anlaşma sağladığını belirterek, ‘’Çalışmalarını takımdan ayrı olarak sürdürüyor. Bugün Katar’da da resmi tatil. Cumartesi ve Pazar günü de burada tatil olduğu için transferi, ancak gelecek hafta resmiyet kazanabilir’’ diye konuştu.

03.10.2008


 

FB’de Kayserispor hazırlıkları sürüyor

Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi’nde gerçekleştirilen sabah antrenmanına Carlos Cascallana yönetiminde ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan sarı-lacivertliler, daha sonra top kontrolü, top kapma ve pas çalışmasıyla antrenmana devam etti.

Antrenman, teknik direktör Luis Aragones yönetimindeki hücum ve kanat organizasyonlarının ardından şut çalışmasıyla tamamlandı.

Koordinasyon çalışmasına kadar takımla çalışan Vederson, daha sonra fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdürdü. Sakatlıkları bulunan Josico ve Guiza sahada düz koşu yapıp tesislerdeki kapalı salonda çalışmaya devam etti. Tedavileri süren Alex ve Semih ile Lugano da tesislerde çalıştı.

Fenerbahçe, Kayserispor maçının hazırlıklarını bu sabah yapacağı antrenmanla sürdürecek.

03.10.2008


 

Şampiyon veteranlar coşkuyla karşılandı

RUSYA'NIN Perm şehrinde düzenlenen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan güreşçiler Muttalip Melek ile Erol Yıldırım memleketleri Tokat’ta coşkuyla karşılandı.

23-29 Eylül tarihleri arasında, 30 ülkeden, serbest stilde 281, grekoromende 328 olmak üzere toplam 609 güreşçinin katılımıyla yapılan şampiyonada, 30-35 yaş grubu serbest stil 120 kiloda Erol Yıldırım ve 76 kiloda Muttalip Melek altın madalya kazandı. Yıldırım ve Melek, memleketleri Tokat’ta sevinç gösterileriyle karşılandı. Meydanda düzenlenen törende konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Vejdi Ayça güreşçileri gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayarak, onları altınla ödüllendireceğini söyledi. Şampiyon güreşçilerden Muttalip Melek, ‘’Ülkeme altın madalya kazandırdığım için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. Erol Yıldırım ise madalyayı tüm Tokatlılar’a armağan ettiğini belirtti.

03.10.2008


 

Sakatlık korkusunu bilimsel yöntemle yenmeye çalışıyor

FENERBAHÇE'NİN genç golcüsü İlhan Parlak, sakatlık korkusunu bilimsel bir yöntemle yenmeye çalıştığını söyledi.

Takımda yaşanan sakatlıklardan kendisinin de etkilendiğini belirten İlhan, Fenerbahçe’nin Samandıra Tesisleri’ndeki revir bölümünde iskelet ve kas yapısını inceledi. Hazırlık kampıyla başlayan ve bir türlü yakalarını bırakmayan sakatlık durumları, sakatlık yaşayan futbolcular kadar yaşamayanlara da dert oldu. Takımda sakatlığı bulunan birçok futbolcunun tedavileri sürerken ve yavaş yavaş sahalara geri dönmeye başladığı dönemlerde, onların atlattıkları periyodları onlarla birlikte yaşayan oyuncular da bu durumdan bir hayli etkilendi. Sakatlık yaşamak ve futboldan kısa süreli bile olsa uzaklaşma düşüncesi, İlhan Parlak’ın Samandıra Tesisleri’ndeki revir bölümüne sık sık uğramasına neden oldu. Gençlerbirliği maçıyla forma şansı bulan forvet oyuncusu, bu sezon kendi performansını göstermeye çok niyetli olduğundan sakatlığın kendisinden ve Fenerbahçe’den uzak durmasını istedi.

03.10.2008


 

Bursaspor, GS maçında kendini kanıtlamak istiyor

BURSASPOR Futbol Şube Sorumlusu Evsel Yılmaz, iyi bir takım olduklarını kanıtlamak için 5 Ekim Pazar günü kendi saha ve seyircileri önünde yapacakları Galatasaray maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Yılmaz, Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini, takımda ameliyat olan Kirita dışında eksiklerinin olmadığını kaydetti. Hedefledikleri noktaya ulaşmak için özellikle iç sahada puan kaybına tahammüllerinin olmadığını ifade eden Yılmaz, Galatasaray karşılaşmasının da kaybedilmemesi gereken maçların başında geldiğini anlattı. Yılmaz, futbolcuların bu maç için moral ve motivasyonunun çok üst düzeyde olduğunu ifade ederek, “İyi bir takım olduğumuzu kanıtlamak için Galatasaray maçını kazanmak istiyoruz. Taraftarımızın da desteğiyle 90 dakika sonunda 3 puana ulaşan taraf olacağımıza inanıyorum” dedi. Yeni prim sistemi gereği futbolcuların art arda kazanılan maçlar nedeniyle primlerinin çok ciddi şekilde arttığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: “Maçlar kazanıldıkça hem futbolcular, hem kulüp kazanıyor. Kulüp puanın yanında para da kazanıyor. Galatasaray maçına özel prim yok. Zaten bu tür maçlarda futbolcuları motive etmek için ekstra bir şey vermek gereksiz. Futbolcularımız kendi kalitelerini göstermek için sahaya çıkıp bu maçı alacaktır.”

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır