"Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslüman Kardeşler ‘Türkiye modeli’ istiyor

Londra’da yayınlanan Şarkul Avsat gazetesinin haberine göre MK mensubu gençler, kendi internet siteleriyle (blog) her zaman hedeflerinde olan hükümet yerine bu kez mensubu oldukları örgütü eleştiri yağmuruna tutmaya başladı.

Habere göre bloglarla gençler MK’nın kadın hakları, dini özgürlük ve diyalog konularında daha modern bir görüntüye dönüşmesini istiyor. Haberde din ve devleti birbirinden ayıran Türkiye’deki sistemin örnek alınmasını ve bu şekilde Batı’da daha fazla kabul görmesini de talep ediyor. Basına açıklamalarda bulunan Müslüman Kardeşler Örgütü Lideri Muhammed Mehdi Akif, Türkiye’nin model kabul edilmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirtiyor. Akif, her ülkenin kendine göre şartları bulunduğunun altını çiziyor. Şarkul Avsat’a da konuşan Akif, örgütün yaşlılara ve gençlere bakışının tamamen açık olduğunu, ayrılıklardan, bölünmelerden bahseden bu tür haber ve sitelerin saçmalıklarının kendilerini etkilemeyeceğini belirtiyor. Örgütün önemli isimlerinden İsam Aryan ise kadın hakları konusunda her şeyi ortaya koyduklarını, sadece kadınların devlet başkanlığı konusunda henüz net bir fikir ortaya koyamadıklarını ifade ediyor.

Okul, hastane, maddî yardım gibi sosyal faaliyetlerdeki büyük etkinliğinden dolayı Müslüman Kardeşler örgütü halen Mısır’daki en güçlü siyasî ve sosyal yardımlaşma örgütü olarak kabul ediliyor. Fakat yaşlı bir jenerasyonun örgütün karar mekanizmalarında söz sahibi olması son dönemde örgüte yönelik sert eleştirilerin gelmesine sebep oluyor. Örgütün kendisini çağa uyarlayamadığını savunan muhalifler ve örgüt içindeki yenilikçiler, Türkiye’nin örgüt için bir çıkış yolu olduğunu sık sık tekrarlıyor. MK’in özellikle diğer din ve görüşlerle diyalog konularında eksik olduğunu savunan muhalifler, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7’sini oluşturan Hıristiyanların örgütün iktidara gelmesinden korktuğu için Hüsnü Mübarek’i açıkça desteklemesinin de bunun en bariz örneği olduğunu öne sürüyor.

/ Kahire

05.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müslüman Kardeşler ‘Türkiye modeli’ istiyor

  O.J. Simpson bu kez suçlu bulundu

  Amerika, Tayvan’ı silâha boğacak

  İran, Rusya’dan çok amaçlı helikopter alacak

  Dünyanın en uzun adamı, baba oldu

  ABD’den nükleer girişim

  Ucuz araba projesi durduruldu

  İngiltere’de muhafazakârlar yükselişte

  Viyana’da Müslüman mezarlığı hizmete girdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır