"Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Polonya, Türk ihracatçısını bekliyor

İHRACATTA yeni fırsatlar arayan Türkiye, 570 yıllık ticarî partnerini ziyaret edecek. Hazır giyimden konfeksiyona, tarım ürünlerinden yapı malzeme ve kimyasallarına kadar birçok alanda Türk ihraç ürünlerinin tanıtımını amaçlayan Dış Ticaret Müsteşarlığı ile İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, Polonya’yı 27 Ekim’de geniş katılımlı bir ticaret heyeti ile ziyaret edecek. Polonya ile 570 yıllık ticari bir geçmişi bulunan Türkiye, bu ülkeye ihracatını arttırmayı hedefliyor.

İhracatta yeni hamlelere hazırlanan Türkiye, Polonya ile ilişkilerini geliştirmek ve işbirliği imkânlarını arttırabilmek için Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinasyonunda, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Genel Sekreterliği’nin organizasyonuyla bu ülkeye ziyarete hazırlanıyor. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in başkanlığında üst düzey bürokratlarla birlikte işadamlarının da katılımıyla gerçekleşecek ziyarette Türk ihraç ürünlerinin tanıtımı hedefleniyor. Hazır giyimden konfeksiyona, tarım ürünlerinden yapı malzeme ve kimyasallarına kadar birçok alanda tanıtımların, ikili ilişkilerin gerçekleşeceği organizasyon 27-29 Ekim tarihlerini kapsayacak.

DIŞ TİCARETTE POLONYA İLK 50'DE

2008 yılı Haziran ayı itibariyle Türkiye’nin ticaret yaptığı ilk elli ülke arasında yer alan Polonya, ihracatta yüzde 1.3’lük pay ile 22., ithalatta ise yüzde 1’lik payı ile 26. sırada yer alıyor. ‘Polonya Ticaret Heyeti’ organizasyonu ile ihracatlarını arttırmak isteyen ve pazara yeni girmeyi düşünen firmaları için olumlu bir fırsat sağlayacağı öngörülürken, başta hazır giyim, konfeksiyon, deri konfeksiyon, ayakkabı, iplik, kumaş, ev tekstili, halı ve yer kaplamaları, tekstil kimyasalları, yapı malzeme ve kimyasalları, tarım ürünleri kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, dondurulmuş sebze ve meyve, zeytinyağı, sebze ve meyve suları gibi sektörlerin heyette yer alması bekleniyor.

06.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Kanatlı sektörünün kurtuluşu dış pazarda

  Türkiye’de yaşlı araç sayısı çok fazla

  BOR MADENİ, BİR ŞEHİR EFSANESİ Mİ?

  Kurşunsuz benzin ve motorine küçük indirim

  TPAO, Akdeniz’de petrol arayacak

  İzmir’in, EXPO umudu bitmedi

  Polonya, Türk ihracatçısını bekliyor

  İhracatçı kotalardan şikâyetçi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır