"Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehitlerimizi duâlarla uğurladık

Aktütün Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda şehit düşen Uzman Onbaşı Rasim Eser (23) için ilk tören Silifke’nin Atayurt beldesinde düzenlendi. Yüzlerce kişi şehidin arkasından yapılan duaya amin dedi. 1983 yılında dünyaya gelen şehit Eser, doğumunun hemen ardından amcası Ahmet Eser’e evlâtlık olarak verilmiş ve amcasının vefatı sonrası evin geçimini üstlenmişti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can da, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Can, Düziçi’nin 33. şehidiydi. Eşi iki aylık hamile olan şehidin 2 yaşında Buse isimli bir de kızı bulunuyordu.

BAZI ŞEHİTLER EVLİYDİ VE ÇOCUKLARI VARDI

HakkÂri’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu’na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş’ın cenazesi, Siirt’te toprağa verildi.

Şehit Piyade Er İlbaş’ın cenazesi, önceki gün akşam helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek, morga konuldu. Sabah saatlerinde morgtan alınan İlbaş’ın cenazesi, Merkez Çarşı Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Belediye Başkanı Mervan Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Topçu Yüzbaşı Bayram Bozkurt tarafından şehidin öz geçmişi okunduktan sonra cenaze namazı kılındı. Tören sıranda şehidin babası Süleyman İlbaş ve daha önce Şırnak’ta askerlik yaptığı öğrenilen ağabeyi Ahmet İlbaş’ı, Vali Şentürk ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayaş teskin etmeye çalıştı.

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR

Şehit Er İlbaş’ın cenazesi, bayraklı kortej eşliğinde Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Mezarlığı’na götürüldü. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar ‘’Türk-Kürt Kardeştir’’, ‘’Kahrolsun PKK’’ ve ‘’Şehitler Ölmez’’ sloganları atarak yürüdü. İlbaş’ın cenazesi, saygı atışının ardından defnedildi. Mezarlıkta şehidin annesi Dere ve eşi Asime İlbaş ağıtlar yakarken, yakınları acılı kadınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin rahatsızlanan bazı yakınları hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ CAN

DÜZİÇİ’NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can’ın (30) cenazesi, sabah saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Buradan askerî yetkililer, ailesi ve yakınları tarafından alınan şehit Can’ın cenazesi, daha sonra Düziçi ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki baba evine getirildi. Şehidin babası İbrahim Can, annesi Ayşe, kardeşleri Emine, Ülkü ve Duygu Can ile eşi Ayşe Can, evin önünde bir süre bekletilen tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Burada fenalaştığı gözlenen İbrahim Can, 112 Acil Servis görevlileri tarafından Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra sloganlarla kortej eşliğinde İrfanlı Camisi’ne getirilen Şehit Can’ın cenazesi, kılınan namazdan sonra Düziçi Şehitliği’nde toprağa verildi.

Bu arada, Düziçi ve bağlı belde ve köylerde dün düzenlenen düğün törenlerinde müzik yayını yapılmadı. Şehit haberleri üzerine Osmaniye şehir merkezi ve bütün ilçelerde de vatandaşların evlerinin balkonlarına Türk Bayrakları astığı gözlendi.

ŞEHİDİN EVİ ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (25) için Mersin’in Silifke ilçesindeki evinin önünde tören düzenlendi. Sabah saatlerinde ilçeye getirilen şehit Eser’in cenazesi, Silifke Devlet Hastanesi’nden alınarak bir süre trafiğe kapatılan E-5 kara yolunda oluşan uzun konvoyla Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki evine getirildi. Çocukluğunun geçtiği evindeki odasında bir süre bekletilen şehidin cenazesi, vatandaşların İstiklâl Marşı okumasının ardından Silifke Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser’in, öğle namazının ardından Merkez Alaaddin Camisinde düzenlenecek törenden sonra şehitlikte toprağa verildi.

EVLÂTLIK VERİLMİŞ

Edinilen bilgiye göre, Hanifi ve Fatma Eser çiftinin oğlu olan ve 1983 yılında dünyaya gelen şehit Eser, doğumunun hemen ardından amcası Ahmet Eser’e evlâtlık olarak verildi.

Yaklaşık 7 yaşına kadar amcasını baba, yengesi Ümmihan Eser’i de annesi olarak bilen şehit Rasim Eser, daha sonra gerçeği öğrenmesine karşın hayatını amcasının evinde sürdürdü. Hanifi ve Fatma Eser çiftinin evliliklerinin 20. yılında bir kız çocuğu olmasıyla, evdeki evlât sevinci ikiye katlandı. İkinci evlet sevincinden 3 yıl sonra Hanifi Eser’in vefat etmesiyle, evin geçimini şehit Eser üstlendi.

ŞEHİT ER ARAN DİYARBAKIR’DA DEFNEDİLDİ

Önceki gün akşam saatlerinde helikopterle Diyarbakır’ın Bağıvar Beldesi’ne getirilen Şehit Jandarma Er Hakkı Aran’ın cenazesi, burada askerî yetkililer ve şehidin yakınları tarafından alındı. Şehit Erin cenaze, Bağıvar Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından toprağa verildi. Mezarlıkta, şehidin annesi Zekiye Aran, ağıtlar yakarak, üzüntüsünü dile getirdi.

TÖRENE BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KATILDI

Ş

EHİT

Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör’ün cenazesi ise Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Armutlu Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Armutlu Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve binlerce vatandaş katıldı. Öğle namazına müteakip İl Müftüsü Osman Şarklı tarafından kılınan cenaze namazı sonrası cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi. Türk bayraklarıyla cenazeye katılan binlerce kişi terörü lânetledi. Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen’in cenazesi ise Adana Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Yurt Mahallesi 338 Sokak’taki evine, buradan da törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi’ne getirildi. Şehidin annesi Deniz Vilson ile Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünde öğrenim gören kız kardeşi Sevcan ve babası Ata İlgen, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin İncirlik Üssünden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı. Daha sonra, Adana Müftüsü Mehmet Barış tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lânetleyen sloganlar attı. Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen’in cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Asrî Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.

06.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehitlerimizi duâlarla uğurladık

  Gündem tezkere

  Barolar Birliği’nden özeleştiri çağrısı

  Sivil toplumdan hain saldırıya kınama

  TBMM önünde saldırıyı protesto ettiler

  Türkiye ile yas tutuyoruz

  Bölgesel yönetim de kınadı

  Barzani: Saldırıyı kınıyoruz

  D-100 Karayolunu 3 saat trafiğe kapattılar

  Ankara’dan Irak’a nota

  Şırnak’ta askerî hareketlilik arttı

  Mehmetçik, cesaret örneği gösterdi

  DP lideri Soylu, şehit ailesini ziyaret etti

  Yeşil kartlı sayısı 9 milyonu aştı

  İstanbul’u yağış ve lodos vurdu

  Lastik botta 25 kaçak yakalandı

  Üniversite için ''ek'' şans

  Korular İstanbul’a nefes aldırıyor

  Endemik bitkilere “şifa” tehdidi

  Eski Konya evleri kurtarılacak

  Araştırmacıların rotası Avrupa

  Çocuklarımızı koruyalım

  Bitlis’e 360 öğretmen atanacak

  Çanakkale'de kuvvetli lodos

  Yalova'da hafif şiddetli deprem

  Tatil dönüşü trafik işkencesi

  18 kaçak, kamyon kasasında can verdi

  Yeşilköy'de, LPG kamyonunda patlama

  “Saplantı”ya tepki daha da arttı

  Modern çağ mutluluk getirmiyor

  UZUNGÖL, HER MEVSİM GÜZEL

  Günde 65 bin ton katı atık tüketiyoruz

  Çocuklar, siyasette ayrımcılığın farkında

  Artık bilgisayarlar cepte taşınabilecek

  Farklı renkteki insanlar çocuklara doğru anlatılmalı

  Maharetli oyun konsolu

  Türk-Kürt kardeştir

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır