"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gıdaya para yok, silâha para çok

DÜNYANIN en güçlü ordularından birine sahip olan Kuzey Kore’nin, ülke genelindeki gıda kıtlığına rağmen son 5 yılda 65 milyon dolarlık silâh satın aldığı ileri sürüldü.

Güney Koreli milletvekili Kwon Young-Se, ülkesinin Kuzey Kore’ye yönelik politikasını eleştirdi ve bir önceki Güney Kore hükümeti döneminde komünist komşusunun 13 milyon dolarlık silah aldığını belirtti. Elde ettiği istihbarat bilgilerine dayanarak bilgi verdiğini ifade eden Kwon, “Belgeler, Kuzey Kore’nin, gıda kıtlığına rağmen askeri kapasitesini geliştirdiğine işaret ediyor” diye konuştu. Kwon, Pyongyang’ın silahları, Çin, Rusya, Almanya ve Slovakya ile birlikte birkaç ülkeden tedarik ettiğini, Kuzey Kore’ye gıda kıtlığıyla mücadelesinde yardım yapılırken, bu ülkenin askerî yapılanmasının dikkate alınması gerektiğini kaydetti. 23 milyon kişinin yaşadığı Kuzey Kore’nin ordusunda 1,7 milyon kişi görev yapıyor. Güney Kore’de ise bu rakam 680 bin. Kuzey Kore’de devlet bütçesinin dörtte birinin orduya ayrıldığı düşünülüyor. Ülke genelinde çok sayıdaki Kuzey Koreli ise açlık çekiyor. BM Dünya Gıda Programı’nın Temmuz ayında verdiği istatistiklere göre Kuzey Kore, 1990’lardaki kıtlıktan bu yana en zor günlerini yaşıyor. Açlık çeken 5-6 milyon Kuzey Koreliye acilen yardım ulaştırılması gerekiyor. Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, bu yıl başlarında göreve geldiğinde yaptığı açıklamada, kıtlıkla mücadele etmek yerine ordusunu güçlendirmeyi tercih eden Kuzey Kore’ye gıda yardımının şartsız yapılmayacağını belirtmişti.

10.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Düşmanla diyalog kapısı açılmalı

  İran: Taliban lideri yakında Beyaz Saray’a çıkar

  Pakistan yine kana bulandı

  Gıdaya para yok, silâha para çok

  Portekiz, Kosova’yı resmen tanıdı

  El Fetih ile Hamas Kahire’de buluşacak

  Afganistan’da gidişat kötü

  Neçirvan Barzani:PKK’dan kaygı duyuyoruz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır