"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kâğıtta devrim Kâğıtta devrim Kâğıtta devrim

Xerox’un yakın geçmişte duyurusunu yaptığı ‘silinebilir kâğıt’ buluşu, ABD’de düzenlenen WIRED NextFest’te ilk kez kamuoyuna tanıtıldı.


Nobel’de fizik ve kimya ödülleri sahiplerini buldu

Nobel kimya ödülü, Amerikalı bilim adamları Roger Tsien ve Martin Chalfie ile Japon bilim adamı Osamu Shimomura’ya verildi.

Bilgisayarcı kepenk kapatıyor

Süper marketlerle bakkallar arasında yaşanana benzer şekilde, bağımsız ve küçük bilişim firmalarının, son dönemde yaygınlaşan teknoloji marketler sebe


  Antep fıstığı kolestrolü düşürüyor

Gazİantep’te yapılan bilimsel bir araştırmada, Antep fıstığının damar tıkanıklığını önlediği, kolesterolü düşürdüğü belirlendi.


  İklim değişikliği milyonları göçe zorlayacak

İKLİM değişikliğinin yol açtığı çölleşme ve sel gibi nedenlerle gelecekte milyonlarca kişinin yerlerini-yurtlarını terketmek zorunda kalabileceği bildirildi.


  Beyin göçü tersine işleyecek

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, ‘’Türkiye’yi sadece kendi vatandaşları için değil, dünyadaki tüm bilim insanları için de cazibe merkezi haline getireceğiz’’ dedi.


  Merkür’ün hiç görülmeyen kısımları görüntülendi

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay aracı Messenger, Güneş’e en yakın gezegen Merkür’ün (Utarit) şimdiye dek görüntülenmemiş bölümlerinin fotoğraflarını Dünya’ya gönderdi.


  Şehit polisler duâlarla uğurlandı

Önceki gün Diyarbakır’da şehit edilen polisler dualarla defnedildi. Şehit yakınları ve meslektaşları tören sırasında büyük üzüntü yaşadı. Fenalık geçiren bazı şehit yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.


  Asker ne isterse ânında karşılarız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, insan hayatı söz konusu olduğunda paranın teferruat olduğunu ifade ederek, ‘’Aç kalırız, açık kalırız, TSK’nın, güvenlik güçlerinin ihtiyacı neyse, bunu anında karşılarız ve anında da karşılanmıştır’’ dedi.


  Kürtçe ağıtlar yakıldı

SALDIRIDA şehit olan teknisyen yardımcısı Vedat Ulu’nun cenazesi, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından, ambulansla memleketi Diyarbakır şehir merkezine 30. kilometre uzaklıktaki Geyiktepe köyüne getirildi.


  Şehit polisin hamile eşi de aynı araçtaydı

ŞEHİT polis memuru Ramazan Tavşancı’nın babası Şükrü Tavşancı, oğlunun 10 yılı aşkın süredir polis memuru olarak görev yaptığını belirtti.


  Devletin zirvesi, terör için toplandı

TERÖRLE mücadele toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.


  Saldırıyı yapan 3 terörist yakalandı

DİYARBAKIR'daKİ polis servis aracına saldırıyı gerçekleştiren 3 terörist yakalandı.


  Çelik: Aktütün’de medya terörü var

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, terörist saldırıya maruz kalan ‘’Aktütün’de öğretmen olmadığı için eğitim verilemediği’’ şeklinde basında çıkan haberlere sert tepki verdi.


  2 anne tek acı

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’ndaki çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Rasim Eser için Mersin’in Silifke ilçesindeki evinde düzenlenen mevlit töreninde, öz ve üvey anne, şehidin fotoğrafı ile yan yana durup taziyeleri kabul etti.


  Polis ve askere tanınan yetkiler arttırılacak

İNSAN Hakları Derneği Başkanı Hüsnü Öndül, İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Elvan Olkun, polis ve askere tanınan yetkilerin ‘’terörü bahane edilerek arttırılacağını’’ savundu.


  Uluslar arası kuruluşlarda daha çok Türk uzman çalışacak

TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), yabancı dil bilen ve uluslararası projelerde görev alabilecek Türk uzmanları belirlemek amacıyla envanter çalışması başlatacak.


  Türkiye, AB’nin olmazsa olmazı

İSPANYA Büyükelçisi Joan Klos, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin, Avrupa’nın olmazsa olmazı olduğunu söyledi.


  Devir, kardeşlik devridir

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Aramıza fitne ateşi yakmak isteyenlere bizim milletimizin birliği beraberliği en güzel cevabı verecektir. Onun için devir kardeşlik devridir’’ dedi.


  Öğrenci affı geniş olmalı

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, ‘’Hükümet, öğrenci affını, 12 Eylül 1980’den bu güne kadar her ne sebeple olursa olsun yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilmiş öğrencilere tanımalıdır’’ dedi.


  “312 General” dâvâsında bilirkişi raporu açıklandı

VAKİT gazetesinde ‘’Asım Yenihaber’’ müstear ismiyle yayımlanan bir yazı üzerine açılan iki manevî tazminat dâvâsı kapsamında inceleme yapan bilirkişi heyeti, ‘’Asım Yenihaber’in, (eski RTÜK üyesi) Mehmet Doğan olduğu kanaatine varılamayacağı’’ yönünde görüş bildirdi.


  Boğaziçi Köprüsü depreme karşı güçlendirilecek

BOĞAZİÇİ Köprüsü yaklaşım viyadüklerinde 9 Ekim ile 30 Aralık tarihleri arasında depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılacak.


  AKP’li Erdem’e NATOPA’da görev

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, NATO Parlamenterler Asamblesi’nin (NATOPA) Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Başkanlığına seçildi.


  Antalya’ya 9 ayda 8 milyon turist geldi

ANTALYA'YA yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı 8 milyonu aştı.


  Yurt başvuru sonuçları bugün açıklanıyor

YÜKSEK lisans, doktora, ön kayıt, özel yetenek ve Dikey Geçiş Sınavı ile üniversitelere yerleşen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları bugün açıklanacak.


  Talat, Downer ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’i kabul etti.


  ÇOCUKLARA ÜNİVERSİTE

ANKARA Üniversitesi, çocukların ‘’görerek, dokunarak ve yaparak’’ öğrenebilecekleri ‘’Çocuk Üniversitesi’’ kuracak.


  ULUSAL KEMİK İLİĞİ BANKASI KURULURSA NAKİL KOLAYLAŞACAK

TÜRK Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, Türkiye’de yeterli sayıda kemik iliği nakli yapılamadığını belirterek, ‘’Yılda yaklaşık 4 bin olması gereken kemik iliği nakli ancak 800 kişiye yapılabiliyor.


  Enerji tasarrufu, hayat biçimimiz haline gelmeli

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sedat Gülşen, enerji verimliliğinin hayat biçimi haline gelmesi gerektiğini belirterek, ‘’Konutlarda ya da sanayide enerjiyi verimli kullanmak, enerji bedelinin pahalı olmasından kaynaklanmamalı’’ dedi.


  Küresel ısınma Fırat ve Dicle’yi vuracak

BİLİM adamları tarafından küresel ısınmanın Türkiye’ye muhtemel etkileri üzerine hazırlanan senaryolarda, yaşanacak yağış azlığı sebebiyle ülkenin en önemli su kaynakları olan Fırat ve Dicle nehirlerinin havza akışlarında azalma meydana gelebileceği vurgulandı.


  Airport TV, yayın hayatına başladı

Airport TV’nin yayın hayatına başlaması dolayısıyla gala yemeği verildi.


  İzmir’de plâstik kalıp atölyesinde yangın

İzmİr’İn Bornova ilçesinde plastik kalıp atölyesinde çıkan yangın maddî hasara sebep oldu.


  Maden ocağında kaza:1 ölü, 1 yaralı

Kayserİ’nİn Yahyalı ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.


  TEM otoyolunda kaza:3 kardeşten 2’si öldü

Küçükçekmece’de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yaptı

Ankara’nIn Yenimahalle ilçesinde polisten kaçan ve alkollü olduğu belirtilen sürücü kaza yaptı. Ayhan A. yönetimindeki 06 AC 0387 plâkalı otomobil, TCDD Ankara Garı önünde polisin ‘’dur’’ uyarısına uymayarak Yenimahalle yönüne doğru kaçmaya başladı.


  Ulusal afet stratejisi yolda

BAYINDIRLIK ve İskân Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Türkiye Ulusal Afet Stratejisi Platformu ilk toplantısının 3 ay içinde yapılması planlandığını belirterek ‘’Bu çalışmadan sonra hazırlanacak ‘Türkiye Ulusal Afet Stratejisi’, kısa, orta ve uzun vadede her düzeyde karar vericilerin elinde yol gösterici olacak ve uygulamalarımızı yönlendirecektir’’ dedi.


  ‘Afet’ler İstanbul’da tartışılacak

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, 27-28 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, Avrupa Konseyi Büyük Doğal Afetler Açık Kısmi Anlaşması (EUR-OPA) kapsamında Afet İşleri Genel Müdürlüğünce ‘’Doğal Afetlerde Yeni Yönetim Anlayışı’’ uluslar arası çalıştayı düzenleneceğini bildirdi.


  İl Çocuk Komitesi Türel’i ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dünya Çocuk Günü nedeniyle Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi’nden temsilci öğrencileri ağırladı. Çocuklar Türel’e çiçek sundu.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır