"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Koç, IMF ile anlaşma istedi

ABD’den sonra Avrupa’yı da etkisi altına alan küresel finans krizi iş dünyasını endişelendiriyor. Koç Holding’in Patronu Mustafa Koç, zaman geçirilmeden Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Stand-by anlaşması yapılmasını istedi.



‘ETKİLENMEYİZ’ DENİLEMEZ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Kriz etkileyecek. Hakikaten bir ekonomik kriz. Bu artık bir finansal kriz değil. İş dünyası olarak çok tedirginiz. Dünyadaki bu sallantının Türkiye'yi etkilemeyeceğini söylemek olacak şey değil" diyerek, yönetimdekilerin işi çok daha fazla ciddîye alması gerektiğini söyledi.



Bankalar, MB aracılığı ile yeniden borç alıp verebilecek

MERKEZ Bankası (MB), 2002’de son verdiği, Döviz ve Efektif Piyasaları Uygulama Talimatı ile belirlenen kurallar dogrultusunda döviz depo piyasasında bankaların Merkez Bankası aracılığı ile birbirlerinden borç alıp verebilmelerine imkan tanıyan uygulamayı yeniden başlattı.



Reel sektöre destek verilsin

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, küresel krizin Türkiye’de finans sektöründe büyük olumsuzluklara yol açmamasına karşın, gelecek günlerde reel sektörü olumsuz etkileyebileceğini, bu nedenle faiz indirimi, kredi maliyetlerinin düşürülmesi gibi enstrümanlarla reel sektörün desteklenmesi gerektiğini kaydetti.



Petroldeki düşüş enerji faturasını düşürecek

ENERJİ uzmanları, ham petrol fiyatlarındaki düşüşün, kalıcı olması halinde petrolde ve doğal gazda büyük oranda ithalatçı konumda olan Türkiye’nin enerji faturasını biraz düşüreceğini belirtiyorlar.



Maliye, lüks konutları mercek altına alıyor

ANTALYA Vergi Dairesi Başkanlığı, Antalya’daki lüks konut, apartman ve siteleri vergisel denetim açısından mercek altına aldı.



Narlar dalında alıcı buluyor

TÜRKİYE nar üretiminde söz sahibi olan Çukurova’da yetişen, Adana’nın ilçelerinden Kozan’ın ‘Kuytucak’’ ve Ceyhan’ın ‘’İsalı’’ ile Osmaniye’nin Sumbas ilçesine özgü ‘’Mehmetli’’ narları, farklı aromalarıyla dalında alıcı buluyor.



Kredi kullanırken “Ayrıntıya dikkat”

ADANA paraya gereksiniminin arttığı bayram, yaz tatili ve yılbaşı gibi özel dönemler dolayısıyla kullandırdığı kredilerde ‘’gizli tahsilat’’ yaptıkları ifade edilerek, bu durum karşısında tüketiciler dikkatli olmaları konusunda uyarıldılar.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır