"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yazık oldu Ertuğrul'a

Bundan yaklaşık 15 ay evvel yapılan törende Ertuğrul Sağlam Beşiktaşi kulübüne imza atmıştı.

Başkan Yıldırım Demirören törende yaptığı konuşmada "Hocamızla 2008'in sonuna kadar anlaştık" diye bir ifade kullanınca, Etuğrul Sağlam "2010 yılının sonuna kadar" diyerek başkanın yanlışlığını düzeltmişti. Sehven yapılan bu dil sürçmesi malesef gerçek oldu. Ertuğrul Hocanın 2010 yılı sonunda bitecek görev süresi, dil sürçmesiyle söylenen zamanda gerçekleşmiş oldu.

Ertuğrul Sağlam'ın görevi boyunca tirübünlerden sürekli "Adam gibi adam, Ertuğrul Sağlam" desteği görmesi bile onu göreve devam etmesini sağlayamadı. Çizgisiyle beyfendi, aile yapısıyla muhafazakar bir baba olan Ertuğrul Sağlam'ın oyunculuğu zamandıda da benzer bir şekilda kapı önüne konulduğunu hatırlıyoruz. Beşiktaş'ta yüz gol üzerine çıkan Ertuğrul Sağlam, Tochak'ın teknik direktörlüğü zamanında, yurt dışında sakatlığı için tedavide bulunduğu bir sırada, kendisine sorulmadan Samsunspor'a geri gönderilişi, çok sevdiği Beşiktaşın yediği ilk darbeydi. Hadi o zaman oyunculuktur, bir gün geri dönerim umuduyla gitmiştir futbolcu Ertuğrul. Ama bu defaki gidişi gerçekten hazin olmuştur. Çünkü yönetimin direk hedefi olmuş ve görevi bırakması telkin edilmiştir. Yönetimin bu tavrı hiç şık düşmemiştir. Ve bu gidişin bir daha dönüşü de yoktur. Daha önceki Rıza Çalınbay ve diğer yerli hocalar gibi.

Ertuğrul Hocanın gidiş süreci geçen yıl Şampiyonlar Liginde Liverpool'dan alınan sekiz gollü mağlubiyetten sonra başladı. Daha sonra sezon sonu lig üçüncülüğü ve kritik bir bir UEFA katılım hakkı bu süreci hızlandıran sebepler olmuştur. Son olarak Metalist Kharkiv takımına 4 golle elenmek, Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş macerasını sona erdirdi.

Ertuğrul Sağlam ağlamaklı bir ifadeyle istifasını açıklarken, futbolun vefasız yüzünü bir daha gördük. Ancak Ertuğrul Sağlam'ın gidişi, Yıldırım Demirören yönetiminin de gidiş sürecinin başlangıcı olacağını düşünüyorum. Çünkü yönetim çok fazla hata yapıyor. En önemli hatası da, sezon başı kadro dışı bırakılan İbrahim'lerin yeniden affedilmesi oldu. Medya önüne, Sinan Engin tarafından atılıp tekrar takıma dahil edilmeleri, hem takımın havasını bozmuştur hem de Ertuğrul Sağlam'ın teknik yönden elini zorlaşmıştır. Eğer bu iş Ertuğrul Sağlam'ı yemek için bilinçli yapılmışsa, Yıldırım Demirören yönetiminin bu haksızlığın altında kalması kaçınılmazdır.

Said OKUR

10.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yazık oldu Ertuğrul'a

  Beşiktaş'ın yeni hocası Denizli

  Yerliler şampiyon yapamadı

  Hakan Şükür: Ertuğrul Sağlam en doğrusun yaptı

  Fiorentina'lı taraftarlar Terim'i bağrına bastı

  Filede Almanya, Fransa ve Polonya ile eşleştik

  Ümitler, Antalya'da Belerus'u konuk ediyor

  30. Avrasya Maratonu 26 Ekim'de koşulacak

  G.Saray'da 103. kuruluş yılı kutlamaları başlıyor

  Aybaba Bursa'da artık tepki yerine alkış alıyor

  Modern tıbbın şifakaynağı: Nar

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır