"Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yom Kippur gerginliği sürüyor

İSRAİL'İN kuzeyindeki, Araplar ile Yahudiler’in birarada yaşadıkları şehirlerden Akko’da, Kippur Günü’nün başlaması sırasında başlayan olaylar yeniden tırmandı.

Önceki gece, Arap gençlerden birinin, araba kullanmanın yasak olduğu Kippur’da, aracını gürültü bir biçimde sürdüğü gerekçesiyle, Arap ve Yahudi gençler arasında patlak veren kavga, Yom Kippur’un bitmesiyle yeniden alevlendi. Akko’nun Arap ve Yahudi vatandaşları arasında, yıllardır ilk kez bu denli çatışma meydana geldiği belirtiliyor. Polis, şehrin tren istasyonu çevresinde toplanarak, ‘’Araplar’a ölüm’’ diye bağıran ve şehrin merkezine giden ana caddesine yürüyen yüzlerce Yahudi eylemciyi durdurmaya çalışırken, çok sayıda Arap gencinin de kent merkezinde toplu hâlde beklediği belirtiliyor. Olayların daha da büyümesini önlemek için yüzlerce polis, atlı polis ve sınır polislerinin şehre yığılmalarına karşın, gruplar halinde yer yer karşılıklı çatışmaların sürdüğü; polisin, toplananları dağıtmak için üzerlerine su sıktığı, gaz bombaları kullandığı, ayrıca olayların başka mahallelere yayılmasını önlemek için de şehrin kimi noktalarını bloke altına aldığı belirtiliyor. Çıkan şiddet olaylarında şimdiye dek en az 3 kişinin yaralandığı, polisin de 10 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. Karşılıklı kavgaya girişen tarafların, olay yerindeki araçlara ve mağazalara da saldırdıkları, 40 dolayında mağazanın camlarının indirildiği, 100’den fazla aracın da hasar gördüğü kaydediliyor.

11.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’yı 50 ülke tanıdı

  Nobel Barış Ödülü Ahtisaari’ye verildi

  BDT liderler zirvesi Bişkek’te başladı

  Rusya ile Gürcistan masaya oturacak

  Yom Kippur gerginliği sürüyor

  Maldivler demokrasiye adım atıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır