"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Gurbetçi ekonomik krizle geri dönüyor

BAŞTA Almanya olmak üzere 1950-60’lı yıllarda iş sahibi olmak için binbir umutla Türkiye’den ayrılan ve adlarına ‘’gurbetçi’’ denilen Türk vatandaşları, bu ülkelerdeki ekonomik sıkıntılar sebebiyle bu kez ‘’Ver Elini Türkiye’’ diyerek dönüşe geçiyor.



Dünya Bankasına göre iyi durumdayız

DÜNYA Bankası Başkan Yardımcısı Şigeo Katsu, Türkiye’nin, dünyayı sarsan küresel finansal krizine karşı oldukça iyi durumda olduğunu söyledi.



IMF-Türkiye ilişkilerinin başına kadın yönetici

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) ile Türkiye arasındaki ilişkilerin başına ilk kez bir kadın yönetici getiriliyor.



Çağlayan’ın kriz çelişkisi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, küresel finans krizinin Türkiye’ye etkisine ilişkin olarak, ‘’Siyasetçi olarak değil, 27 yıl sanayicilik yapmış biri olarak söylüyorum, şu anda bizi endişelendiren bir şey yok’’ dedi.



G-7, acil eylemler planını benimsedi

DÜNYANIN en zengin ve sanayileşmiş yedi ülkesinin oluşturduğu G-7 grubu, mevcut küresel finans krizine karşı kredi piyasalarını rahatlatmayı ve bankalara kapital sağlamayı amaçlayan ‘’acil ve olağanüstü’’ önlemler alınmasını kararlaştırdı.



En tutumlu bölge Karadeniz

MASTERCARD tarafından altı ayda bir düzenlenen MasterIndex Araştırmasının Ağustos 2008 sonuçlarına göre, tasarruf yapmaya en eğilimli bölge Karadeniz bölgesi oldu.



ABD, 1929'a döndü

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ülkeyi ve dünyayı sarsan finans krizine karşı yeni ve büyük bir adım olarak devletin, banka ve finans şirketlerinin hisselerinin bir bölümünü satın alarak, bunlara ‘’sermaye enjekte edeceğini’’ açıkladı.



IMF-Dünya Bankası resmî görüşmeleri başladı

IMF- Dünya Bankası resmî görüşmeleri ABD’nin başşehri Washington’da bugün başladı.



Tüzmen: İhracatçılar, ABD pazarına yoğunlaşmalı

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatçıların Amerika pazarına yeniden yoğunlaşmalarını istedi. Bakan Tüzmen, Amerika’nın Atlanta şehrine yaptığı ziyareti değerlendirirken, Amerika ile dış ticarette son yıllarda Türkiye aleyhine gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.



Avro bölge liderleri toplanıyor

FRANSA, küresel mali krizi görüşmek için avro bölgesi ülkelerinin bugün acil bir zirve toplantısı yapacağını açıkladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır