"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rehn: AB ile güçlenen ekonomi reform bekliyor

5. Boğaziçi Konferansı gala yemeği İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğunda yapıldı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn yemekte bir araya geldi.


YANLIŞ POLİTİKALARIN CEZASINI ÇEKİYOR

“Acımasız savaşlara milyarlarca dolar harcayan dünyanın en güçlü ülkesinde insanların evlerinde kalacak para bulamamasının inanılmaz olduğunu'' ifade

Babacan: Daha yapacak çok işimiz var

DIŞİŞLERİ Bakanı Ali Babacan, AB için gerekli Maastricht kriterlerinin 4’te 2’sini yerine getirdiklerini belirterek, bugüne kadar çok şey yapıldığını,


  Tolon da Silivri’de

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.


  TSK: Kandil’de 31 hedefi vurduk

GENELKURMAY Başkanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca ve müteakiben ateş destek vasıtalarıyla dün etkili bir şekilde ateş altına alındığını ve gece yarısı icra edilen harekât esnasında, terör örgütüne ait 31 hedefin tümünün tam isabetle vurulduğunu bildirdi.


  Sırnak’ta operasyonlar sürüyor

TÜRK Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK) Şırnak’ın kırsal alanında terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı operasyonlar devam ediyor.


  BMGK geçici üyeliği seçimleri 17 Ekim'de yapılacak

TÜRKİYE'NİN de aday olduğu 20092010 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri 17 Ekim’de yapılacak.


  487 hakimin görev yerleri değişti

İDARÎ yargıda 48 hakimin, adli yargıda 439 hakim ve savcının görev yerleri değişti. Görev yeri değişikliklerine ilişkin kararnameler, Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı.


  Bürokrasi hizmetleri engelliyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bürokrasi ve koordinasyon eksikliğinden dolayı vatandaşa hizmet götürememekten yakındı. Harput, Uludağ ve Tarihî Hanlar Bölgesi konusunda hazırlanan geliştirme ve yeniden yapılandırma projelerini hayata geçirmede bürokrasi ve koordinasyon eksikliğinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.


  Yöneticiler görevlerini yerine getirmiyor

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Türkiye’yi yönetenler görevlerini yerine getirmiyor. Komutan golf oynuyor, diğer yandan bir bakan Aktütün karakolunun iyileştirilmesi için gereken ödeneğe rest çekiyor.


  Başörtüsü mücadelesi sadece eğitim hakkı için değil

KOCAELİ İnanç Özgürlüğü Platformu, İzmit Sabri Yalım parkı insan hakları anıtı önünde 182. haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


  Bakan Çelik: İhtiyacımız, 70 milyonun kardeşliğini sağlamak

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Bizim ülkede en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, bu ülkenin 70 milyon insanının kardeşliğini sağlamak, onların gönülleri arasında köprüler inşa etmektir’’ dedi.


  Kutan: Kriz kapitalizmin çöküşünü müjdeliyor

SAADET Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Küresel mali kriz; kapitalizmin, faizci ekonomik sistemin de çöküşe geçtiğini müjdeliyor’’ dedi.


  Adana’da inşaat çöktü: 2 ölü, 3 yaralı

ADANA'DA, inşaat halindeki bir villada çökme meydana geldi. Olayda, inşaat işçilerinden 2’si öldü, 3’ü yaralandı.


  Krizin sebebi gelişmiş ülkeler

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Gelişmiş ülkeler, dünyanın servetini elinde bulunduran ülkeler, gelişmekte olan ve fakir ülkeleri de düşünselerdi bu işbirliklerini tesis etselerdi, bu ekonomi çökmeyecekti’’ dedi.


  Şener: Hükümet görevini yapmıyor

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye’yi de etkileyeceğini belirterek, ‘’Türkiye’yi çok ciddî ekonomik sorunlar bekliyor’’ dedi. Şener, ekonomi yönetiminin krize karşı yoğun bir mesai içinde olması gerektiği halde, gerekli çalışmaların yapılmadığını ileri sürdü.


  CEZAEVİNDE MESLEK SAHİBİ OLDULAR

KÜTAHYA E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin bir kısmı, çini, kundura, cam ve konfeksiyon atölyelerinde sigortalı çalışarak hem meslek öğreniyor hem de aile bireylerinin sağlık güvencesinden yararlanmasını sağlıyor.


  Yüksekova'da okul sevinci

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okulu olmayan çeşitli illerdeki köy ve mahallere yaptığı eğitim katkılardan birini de Hakkâri Yüksekova’nın AKSU Köyüne; TOÇEV, Show TV ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirdi.


  Bakanlık el koysun

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Konya’da borcu bulunan ilköğretim okullarının elektriklerinin kesildiğini’’ belirterek, bu sorunun diğer illerde de yaşanmaması için Millî Eğitim Bakanlığının, okulların borçlarını derhal ödemesini istedi.


  Çocuklara verilen harçlık özgüvenlerini arttırıyor

ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz, ‘’Okul dönemindeki çocuklara kontrollü harçlık vermek öz güveni arttırıyor’’dedi.


  Ankara'da istinat duvarı çöktü, yol kapandı

BAŞŞEHİRDE, bir sitenin çöken istinat duvarı, yolu trafiğe kapattı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır