"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bürokrasi hizmetleri engelliyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bürokrasi ve koordinasyon eksikliğinden dolayı vatandaşa hizmet götürememekten yakındı. Harput, Uludağ ve Tarihî Hanlar Bölgesi konusunda hazırlanan geliştirme ve yeniden yapılandırma projelerini hayata geçirmede bürokrasi ve koordinasyon eksikliğinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Vali de bürokrasiden dert yandı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bürokrasi ve koordinasyon eksikliğinden dolayı vatandaşa hizmet götürememekten yakındı.

Vali Şahabettin Harput, Uludağ ve Tarihî Hanlar Bölgesi konusunda hazırlanan geliştirme ve yeniden yapılandırma projelerini hayata geçirmede bürokrasi ve koordinasyon eksikliğinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını aktardı. Harput, Uludağ’da yaşanan en büyük problemlerin başında çarpık tesisleşme, yol ve otopark sorunu ile tuvalet eksikliği geldiğini anlattı.

Bu problemleri çözmek için gayret sarf ettiklerini aktaran Vali Harput, ödenek ayırıp programa almalarına rağmen bürokrasiyi aşıp halka hizmet götüremediklerini dile getirdi.

Vali Harput, “Uludağ yolunun genişlemesini istiyorum. Çünkü, yolun dar olması ve virajların çok keskin olmasından dolayı burada sık sık kazalar yaşanmakta. Hatta bir ay kadar önce buradan bir otobüs virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 8 vatandaşımız yaralandı. Biz hiç olmazsa bu virajların genişletilmesi için 4 aydan beri Millî Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı ile görüşerek bu yolun genişletilmesi için gerekli izni aldık. Elimizde imkânlarımız da var. Ancak Millî Parklar’dan izin almak yetmiyor. Bir de Anıtlar Kurulu’ndan izin almak gerekiyor. Yazı gönderildi, Anıtlar Kurulu, ‘her ağaç bir anıttır kusura bakmayın bu ağaçları kestirmeyiz’ deyip olumsuz raporla bunu reddetti” diyerek, dert yandı.

Uludağ yolunu gerekli iznin alınamamasından dolayı genişletemediklerini aktaran Vali Şahabettin Harput, “Maalesef biz buradan olumlu rapor alamadığımız için Uludağ yolunu genişletemedik. Uludağ yolu için ödenek ayrılmıştı, programa da alınmıştı. Ancak Türkiye’deki bu koordinasyon konusunda yaşanan sıkıntılar hizmetlerin vatandaşa yansımasının önüne geçiyor. Artık bu sistemi birbirini ikna ederek, götürerek getirerek, işin gerekliliğini, zaruretini anlatarak ve biraz daha zaman harcayarak yapmak durumundayız. Başka çare yok, çünkü sistem bu.” ifadesini kullandı.

Vali Şahabettin Harput, gerekli izin alamadıklarından dolayı yeni tuvalet yapamadıklarını bu sebeple Uludağ’da bulunan atıl bir kamu tesisinin bir bölümünü vatandaşın hizmetine sunarak tuvalet sorununu çözmeye çalışacaklarını söyledi.

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Rehn: AB ile güçlenen ekonomi reform bekliyor

  YANLIŞ POLİTİKALARIN CEZASINI ÇEKİYOR

  Babacan: Daha yapacak çok işimiz var

  Kerinçsiz, bin sayfalık yazılı savunma yapacak

  Tolon da Silivri’de

  TSK: Kandil’de 31 hedefi vurduk

  Sırnak’ta operasyonlar sürüyor

  BMGK geçici üyeliği seçimleri 17 Ekim'de yapılacak

  487 hakimin görev yerleri değişti

  Bürokrasi hizmetleri engelliyor

  Yöneticiler görevlerini yerine getirmiyor

  Başörtüsü mücadelesi sadece eğitim hakkı için değil

  Bakan Çelik: İhtiyacımız, 70 milyonun kardeşliğini sağlamak

  Kutan: Kriz kapitalizmin çöküşünü müjdeliyor

  Adana’da inşaat çöktü: 2 ölü, 3 yaralı

  Krizin sebebi gelişmiş ülkeler

  Şener: Hükümet görevini yapmıyor

  CEZAEVİNDE MESLEK SAHİBİ OLDULAR

  Yüksekova'da okul sevinci

  Bakanlık el koysun

  Çocuklara verilen harçlık özgüvenlerini arttırıyor

  Ankara'da istinat duvarı çöktü, yol kapandı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır