"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Avrasya'yı dünya izleyecek

İSTANBUL'DA bu yıl 30. kez düzenlenecek Kıtalararası Avrasya Maratonu, 26 Ekim Pazar günü koşulacak.

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde yapılan organizasyon basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, maratondaki değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Astarcı, maraton ve 15 kilometrelik koşunun güzergahlarının değiştiğini belirterek, ''Başlangıç ve bitiş arasındaki kot farkından dolayı maraton bugüne kadar uluslararası standartlara uygun değildi. Dünya rekoru kırılsaydı, bu kot farkından dolayı rekor sayılmayacaktı. Güzergahı değiştirerek, bunu ortadan kaldırdık. Maraton yine Altunizade'de başlayacak, ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi Dolmabahçe'de değil, bu yıl ilk kez Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek. Ayrıca trafiği aksatmamak için Osmanbey, Mecidiyeköy ve Taksim'e girmeyeceğiz'' dedi.

BOLT PROGRAMI NEDENİYLE GELEMİYOR

Pekin'deki 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 ve 200 metrede dünya rekoru kıran Jamaikalı atlet Usain Bolt'u da maratona davet ettiklerini, ancak Bolt'un, programı nedeniyle gelemeyeceğini bildirdiğini anlatan İlker Astarcı, şöyle konuştu: ''Bolt'u davet ettik, ancak programı nedeniyle gelemiyor. Eylül ayında Berlin Maratonu'nda kendisine ait dünya rekorunu geliştiren Etiyopyalı atlet Haile Gebrselassie'yi maalesef Avrasya Maratonu'nda koşturamıyoruz. Böyle atletlerin programı yıllar öncesinden belirleniyor. Ancak Gebrselassie ile görüştük, maratondan birkaç gün önce onur konuğu olarak İstanbul'a gelecek ve startta bize şeref verecek. Bu arada, 15 kilometrelik koşuda milli atletimiz Elvan Abeylegesse'nin erkek kardeşi Dereje Abeylegesse de koşacak.''

REKOR KIRANLARA ARABA ÖDÜLÜ

İlker Astarcı, bu yıl ilk kez Feshane'de, 22-25 Ekim tarihlerinde maraton fuarı düzenleneceğini, Türkiye rekoru kıran erkek ve bayan atletlere para ödülünün yanı sıra, birer otomobil hediye edeceklerini söyledi. Bu yıl 100'e yakın uluslararası televizyon kanalının maratonu canlı veya bant yayınıyla haber yapacağını ifade eden Astarcı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maratonda toplam ödülün 1 milyon 1000 ABD doları olduğunu belirtti. Astarcı, geçen yıl organizasyona yaklaşık 100 bin kişinin katıldığını belirterek, ''Bu sene de 100 binin altına düşmemeyi diliyoruz. Bu sayının daha üzerine çıkmayı bekliyoruz'' dedi. Astarcı, ''Katılım için bir sınırlama olmayacak mı? 100 binden fazla kişi koşarsa, köprü güvenliği için sorun olmaz mı?'' şeklindeki bir soru üzerine, ''Köprüde sınır 80 bin kişi. Geçen sene 100 bini aştık, ama kesinlikle aynı anda 100 bin kişi köprüde olmuyor. En fazla 15 bin kişi aynı anda köprüde oluyor'' diye konuştu.

12.10.2008


 

MARATON BU YIL SULTANAHMET'TE SONA ERECEK

30. Kıtalarararası Avrasya Maratonu, Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayıp, Beşiktaş Sapağı'ndan ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş, Karaköy, Galata Köprüsü'nden Eyüp, Feshane'den dönüş, Unkapanı, Yenikapı'dan sahile iniş ve Bakırköy'den dönüş, Gülhane Parkı'ndan geçilerek Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek. 15 kilometrelik koşuda ise atletler maraton güzergahından Unkapanı Köprüsü'nde ayrılarak, sahilden Gülhane Parkı'nı geçip, Sultanahmet Meydanı'nda koşuyu tamamlayacak.

HALK KOŞUSU GÜZERGAHI DA DEĞİŞTİ

Öte yandan, 8 kilometre mesafeli halk koşusunun da güzergahı değişti. Geçen yıl Altunizade Köprüsü'nde başlayıp Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy girişi, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey ve Harbiye'nin ardından Taksim Meydanı'nda tamamlanan koşu, bu yıl yine aynı yerde başlayıp, Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş ve ardından BJK İnönü Stadı'nda sona erecek.

12.10.2008


 

30 yaşından sonra uslandı

FUTBOL kamuoyunda son günlerde adından sıkça bahsedilen ve gösterdiği performansla A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Yusuf Şimşek, Bursaspor forması altında bir yandan futbolunu daha da geliştirmek için çabalarken, diğer yandan gençlere örnek olmaya çalışıyor.

Geçen yıl Denizlispor'da çok iyi bir sezon geçiren, bu yıl transfer olduğu Bursaspor'da son 3 maçta sergilediği oyunla Türk futbol kamuoyunun beğenisini kazanan Yusuf Şimşek, yaptığı açıklamada, başarısının altında yatan sırrın, futbolu daha fazla düşünmek ve çok çalışmak olduğunu söyledi.

Sezon öncesi bir hazırlık maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle ceza aldığını ve ilk 3 maçta oynayamadığını anımsatan deneyimli futbolcu, bu ayrılığın kendisini ateşlediğini, Kayserispor, Kocaelispor ve Galatasaray maçlarında, futbol özleminin de verdiği ivmeyle daha arzulu oynadığını vurguladı. Yusuf Şimşek, başarılı futbolunun nedeninin sadece ''tecrübe'' ile açıklanamayacağına işaret ederek, ''Futbolun gerçek işim olduğunu 30 yaşından sonra anlamaya başladım. Artık daha çok çalışıyorum, kafamı futbola daha çok veriyorum. Bunun yanında düzgün yaşıyorum, özel yaşamıma dikkat ediyorum''dedi.

Takım olarak çok iyi çalıştıklarını, arkadaşlığın, dostluğun, sevgi ve saygının üst düzeyde olduğunu belirten Şimşek, ''Bu da zaten sonuçlara yansıyor. 6 maçta 5 galibiyet almamızın sırrı bu. Bu başarıda yönetim, futbolcular, teknik heyet kadar masöründen malzemecisine, aşçısından idari birimlerde çalışanlara kadar herkesin payı var. Biz gerçekten çok iyi bir ekip olmayı başardık'' diye konuştu.

''Genç futbolcularla aran çok iyi. Bu diyaloğu nasıl sağladın'' yönündeki soru üzerine de Yusuf Şimşek, şunları söyledi: ''Gençler bana saygıyla yaklaşıyor, ben de onlara sevgiyle. Geçen sezon Denizlispor'da da böyle bir arkadaşlık yakalamıştık. Ben futbolun gerçek işim olduğunu 30 yaşımdan sonra anladım. Bursaspor'da da genç arkadaşlarıma futbolun gerçek işleri olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Onlar tecrübelerimizden faydalanmak istiyor. Saygıda kusur etmiyorlar. Bu da beraberinde başarıyı getiriyor.''

12.10.2008


 

Trabzon zor yenilir

Trabzonspor geçen hafta 3-2 galip geldiği Konya'da izlediğim gibi devam ederse, şampiyon olur diyemem ama zor yenilir diyebilirim.

Bunu neye dayaranak söylüyorum? Bir kere, hiçbir oyuncu oyundan düşmüyor ve her oyuncu en önce takıma oynuyor. Normal şartlar altında beş dakikada iki gol yeyip geriye düşen bir takım o moral çöküntüsüyle maçı da bırakır. Oysa Trabzonspor bırakın moral çöküntüsünü, daha da hırslanıyor. İlk yarıdaki Trabzonspor'a sadece bir uyarım olacak; görüyorum ki artık bundan sonra hücum öncelikli bir Trabzonspor var. O zaman arkadaki boşluklar için mutlaka bir çözüm bulmak şart. Geri dörtlü bildiğiniz gibi, sorunsuz gidiyor. Orta alanda bana göre sorunlar sürüyor.

Açık açık yazmam gerekirse Trabzonspor, biri sağ, biri sol iki bek ve bir de eski Polonyalı futbolcu Szymek tarzı bir oyuncu alsın, şampiyon olur. Bunu söylerken, kimseye gaz vermek, demagoji yapma niyetinde değilim. Gittim, izledim ve gördüm. Bir kere yenilgiyi kabul etmeyen takım zor yenilmez mi? 2000'de Avrupa Şampiyonu olan Galatasaray böyle değil miydi? Gol yiyordu ama hep yediğinden fazlasını atıyordu.

Maçın ikinci yarısında Ersun hocadan hamle üstüne hamle gördük. Önce Tayfun'u sağa, Serkan'ı ortaya geçirdi ki iki ve üçüncü goller bu taktik değişikle geldi. Ayrıca şunu da eklemem lazım, Trabzonspor gibi kontratağa bu kadar güzel kalkabilen kaç takım var? Burada Isaac çok önemli. Beşiktaş maçından sonra sürekli yükselişte. Trabzonspor'un zayıf halkası şimdilik Colman. Onun da ligin 10. haftasından sonra gerçek kimliği ile sahada olacağını düşünüyorum.

Konya TSYD ve misafirperverlik

Aslında bir maç yazısından çok Konya seyahatimizi anlatmak istiyorum. Cumartesi öğleden sonra saat 3 İstanbul'dayız. Saat, 20:16 Konya Ataürk Stadı'ndayız. Bir anda dört arkadaş ani bir kararla Konya yollarına düştük, Trabzonspor'un ilk golüyle stadyumdan içeri girdik. Bundan sonra her şey güzeldi. Trabzonspor sahada güzeldi ama anlatmadan geçemeyeceğim bazı anlarla oradan ayrıldım. Bir kere TSYD Konya Şube Başkanı Sayın Orhan Berk.

Konya Stadı'nda bizi kapıda karşıladı. Maç sırasında ve sonrasında bize olan ilgisini hiç eksik etmedi. Konya'da büyük bir maç var. Basın tribünü hınca hınç dolu ama sayın Orhan Berk, işini gücünü bıraktı ekibimizle ilgilendi. Sadece bu kadar olsa iyi. Maçtan sonra bizi bırakmadı. Spor İl Müdürlüğü'nün misafirhanesinde konaklattı. Sabahtan da bizi İstanbul'a yolcu etti. Sadece ben değil, diğer dört arkadaşım da bu duruma şaşırdı. Sanki Trabzon'da gibiydik. Bize hiç yabancılık çektirmedi. Tabii onun bu ilgisi karşısında şunu düşündüm, spor doğru insanların elinde doğru biçimde yapıldığında gerçekten de dostluğa, barışa ve kardeşliğe pencere açıyor. Tüm Konyalılar adına sağolasın Orhan Berk..!

12.10.2008


 

Denizli geldi, idmanlar neşe içinde geçiyor

nBEŞİKTAŞ, Gençlerbirliği ile gelecek hafta yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Yoğun yağmur nedeniyle siyah-beyazlılar günün ilk antrenmanına BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki salonda başladı. Yaklaşık yarım saat salonda ağırlık ve dayanıklılık çalışması yapan futbolcular daha sonra sahaya çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde gerçekleştirilen idmanda önce istasyon çalışması yapan siyah-beyazlılar, pas çalışmasının ardından yarı sahada minyatür kale maç oynayıp, antrenmanı tamamladı. Bu arada Denizli, zaman zaman farklı çalışmalar yaptırırken, futbolcuların hırslı ve neşeli olmaları dikkati çekti. Antrenmana, sakatlıkları bulunan Serdar Özkan ile Gökhan Zan katılmadı.

GERGİN DİVAN KURULU TOPLANTISI BUGÜN

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2008 yılı ikinci olağan toplantısı bugün yapılacak. The Ritz Carlton Oteli Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantı saat 11.00'de başlayacak. Toplantıda, kulüp yönetim kurulunun çalışmaları açıklanacak ve raporlar hakkında görüşmeler yapılacak. Toplantıda Beşiktaş'ın UEFA Kupasından elenmesiyle ilgili gergin tartışmaların gündeme gelmesi de bekleniyor.

12.10.2008


 

Hentbolda Üsküdar Belediyesi Hırvat Lokomotiva'yı ağırlıyor

ÜSKÜDAR Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 2. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da Hırvatistan'ın Lokomotiva Zagreb takımıyla karşılaşacak. Haldun Alagaş Spor Salonu'nda saat 17.00'de başlayacak maçı Bulgar hakemler Rositza Dimkova ve Yordanka Lyubenova yönetecek. İki takım arasında geçen hafta Zagreb'de yapılan ilk maçı Hırvat temsilcisi 29-27'lik skorla kazanmıştı.

12.10.2008


 

Fenerbahçe'de sakat futbolcular düzeliyor

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de gelecek hafta Kocaelispor ile yapacağı 7. hafta maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Sarı-lacivertliler, Samandıra Kamp Merkezi'nde kuvvet, dayanıklılık ve teknik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Teknik direktör Luis Aragones, zaman zaman yoğun yağmur altında gerçekleştirilen antrenman öncesinde tesislerdeki konferans salonunda, daha sonra da sahada futbolcularıyla birer toplantı yaptı. Futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından 3 takım halinde istasyon çalışması yapıp, tam sahada çift kale maçla idmanı tamamladı. Sakatlıkları bulunan Josico ve Semih, kondisyoner Dolu Arslan ile birlikte sahada koşu yaparken, Alex ise salonda çalıştı. Emre ve Gökhan ise sağlık bölümünde tedavilerini sürdürdü. Öte yandan, tesislerde sabah 08.00'den itibaren toplanan Fenerbahçeli futbolculara, Acıbadem Hastanesi'nden gelen bir ekip tarafından kan tetkikleri yapıldı.

12.10.2008


 

Olimpiyat şampiyonları ödüllerini alıyor

2008 Pekin Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda dereceye gören sporculara ödülleri perşembe günü törenleverilecek.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) açıklamasına göre, oyunlarda kürsüye çıkma başarısı gösteren sporcular ödüllerini 16 Ekim Perşembe günü Başbakanlık yeni binada düzenlenecek törenle alacak. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı belirtilirken, sporcuların yanı sıra antrenör ve kulüpler de ödüllendirilecek.2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 7, Paralimpik Oyunları'nda ise 2 sporcu madalya kazanmıştı. Ödül alacak sporcuların branşları ve kazandıkları madalyalar şöyle: Olimpiyat Oyunları: Ramazan Şahin (güreş-altın), Sibel Özkan (halter-gümüş), Elvan Abeylegesse (atletizm2 gümüş), Azize Tanrıkulu (tekvando-gümüş), Nazmi Avluca (güreş-bronz), Yakup Kılıç (boks-bronz), Servet Tazegül (tekvando-bronz). Paralimpik Oyunları: Gizem Girişmen (okçuluk-altın), Neslihan Kavas (masa tenisi-bronz).

12.10.2008


 

Milan'da futbolcu ile ilgili kararı doktor veriyor

DÜNYANIN en güçlü takımlarından AC Milan'da, futbolcular psikolojik ve fiziksel olarak sağlık ekibi tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor.

Spor bilimine çok büyük büyük bütçe ayıran, bu konuda dünyanın en büyük hastane ve laboratuvarına sahip olan İtalyan ekibinde, hangi oyuncunun oynayıp oynamayacağına kulüp doktoru Jean Pierre Meersseman karar veriyor. AC Milan'da futbolcular hafta boyunca sağlık ekibi tarafından antrenmanlarda bilgisayar desteğiyle sıkı takip altına alınırken, kırmızısiyahlı oyuncuların kan tahlilleri yapılıyor ve psikologlar tarafından motivasyonları değerlendiriliyor. Belçika'nın ünlü Biorics şirketi, İtalyan ekibine yeni bir teknoloji sattı. Şirket sözcüsü Daniel Berckmans, ilk aşamada PAF takımına uygulayacağını belirttiği teknolojide, sağlık ekibi maç sırasında futbolcuların psikolojik ve fiziki verilerini izleyecek ve oyuna zamanında müdahale edecek. Berckmans, teknolojiyi daha da geliştirerek rakip takım futbolcularının durumlarını da maç sırasında bilgisayarlara aktarmayı istediklerini kaydetti.

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır