"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Türkiye’de vergi adaleti yok

Maliye Bakanlığınca yayınlanan bir araştırma, her 10 kişiden 9’unun vergi adaleti olduğuna inanmadığını, yine her 10 kişiden 8’inin devlet harcamalarında savurganlık yapıldığını düşündüğünü ortaya koydu.

Vergi sisteminde adalet yok

MALİYE Bakanlığınca yayımlanan bir araştırma, her 10 kişiden 9’unun Türkiye’de vergi adaleti olduğuna inanmadığını, yine her 10 kişiden 8’inin devlet harcamalarında savurganlık yapıldığını düşündüğünü ortaya koydu. Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yayımlanan ‘’Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Vergi Yükümlülerinin Vergiyi Algılama ve Tutum Analizi Araştırması’’, vatandaşın vergiye nasıl baktığını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, Türkiye’de vergi kaçakçılığının en büyük sebebi, ‘’herkes kaçırıyor, ben de kaçırırım’’ anlayışının hakim olması. Vergi kaçırmanın en geçerli yolu da, işleri kayıt dışı yürütmek. Vergi oranlarının düşürülmesini isteyen yükümlülerin yarıdan fazlası, oranlar artarsa, vergi kaçıracağını ya da daha fazla vergi ödemek yerine işini yavaşlatacağını veya bırakacağını söylüyor. Araştırmada yükümlülerin vergi adaletiyle ilgili görüşleri de irdelendi. Buna göre, vatandaşların yüzde 71,3’ü Türkiye’de vergi adaletinin olmadığına inanıyor. ‘’Vergiler adaletli ama yeterince değil’’ diyenlerin oranı yüzde 26,9 olarak tesbit edilirken, sadece yüzde 1,8’lik grup, Türkiye’de vergi adaleti olduğu görüşünü taşıyor.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  IMF’den çöküş itirafı

  Rüzgâr fırtınaya dönüştü

  Türkiye’de vergi adaleti yok

  Reel kesime krizden korunma yöntemleri

  Masumların zararını kim ödeyecek?

  İnternet ticareti güvenli mi?

  Fiskobirlik fındık alımı yapacak

  Kış indirimlerine aldanmayın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır