"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kış indirimlerine aldanmayın

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, yazlık ürünlerin vitrinlerden indiğini, mağazaların kış sezonu ürünlerini vitrin ve raflarında sergilemeye başladığını söyledi.

Henüz havaların yeni soğuduğu, vatandaşların sezonluk giysileri için harekete geçtiği bir dönemde dikkat çekici indirimlerin şüpheli olduğunu ifade eden Kaya, fiyatlar tam oluşmadan, alış veriş potansiyeli görülmeden global kriz bahanesiyle yüzde 70’lere varan indirimler yapılmasını, tüketiciyi aldatmaya yönelik girişimler olarak değerlendirdiklerini bildirdi. Kanunlarla indirim sezonlarının belirlendiğini, bunun haricinde büyük indirimleri gidilmesinin yasal olmadığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti: ‘’Bu dönemde kışlık ürünlere büyük indirimler yapılması doğru değil. Bu şekilde şüpheli indirimler yapanların Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne şikâyet edilmesi gerekiyor. Ayrıca bir çok mağaza vitrinine yüzde 60-70 indirim yazarak müşteriyi içeriye çekmeye çalışıyor. Müşteri ise içeri girdiğinde indirimin sadece bir rafta indirim olduğunu diğer ürünlerde bir değişiklik olmadığını öğreniyor. Pazarlama tekniği ile tüketici mağazaya çekiliyor ve bir şekilde ürün satılıyor.’’ Tüketicilerden mağazaya girmeden iyi araştırma yapmasını ve indirimleri hesaplaması gerektiğini ifade eden Kaya, ‘’Yüzde 70 indirimle 50 YTL’ye inen bir kazak, indirim yapılmazsa 165 YTL’ye satılması gerekiyor. Normal bir kazağın fiyatının 165 YTL edip etmeyeceğine dikkat edilmeli. Mantıksız indirimlere kanılmamalı’’ dedi. Kaya, satın alınacak ürünün iyi incelenmesi gerektiğini de belirterek, özelliklerine bakılmadan alınacak ürünün kalitesiz çıkması durumunda tüketicilerin zarar edeceğini sözlerine ekledi.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  IMF’den çöküş itirafı

  Rüzgâr fırtınaya dönüştü

  Türkiye’de vergi adaleti yok

  Reel kesime krizden korunma yöntemleri

  Masumların zararını kim ödeyecek?

  İnternet ticareti güvenli mi?

  Fiskobirlik fındık alımı yapacak

  Kış indirimlerine aldanmayın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır