"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

İnternet ticareti güvenli mi?

TÜKETİCİLER Birliği Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları sebebiyle internetten alış verişi tavsiye etmediklerini bildirdi.

Ağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tüketici mevzuatında hüküm altına alınan ve “mesafeli sözleşmeler” olarak tabir edilen internet ve diğer iletişim araçlarını kullanarak uzaktan yapılan satışların, yeni dolandırıcılık tekniği olarak kullanıldığını öne sürdü. Ticarî ahlâka uygun olarak işini yapan bir çok firmaya karşılık tüketiciyi aldatan, ürününü teslim etmeyen, kredi kartı bilgilerini gasp eden art niyetli kişilerin haksız kazanç elde ettiğini belirten Ağaoğlu, vaat ve kandırma yoluyla tüketicilerin kredi kartı bilgileri alınarak, satış rakamının üstünde bedel çekilebileceği gibi usulsüz kullanımının da yaşandığını bildirdi. Tüketicilerden gelen taleplerin ödemeleri tahsil edildiği halde, ürün teslimi yapılmadığının da gözlendiğini ifade eden Ağaoğlu, şunları kaydetti: “Mesafeli satış yapmak isteyen firmalar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının iznine tabi olmalı. Firmanın faaliyet izni teminat şartına bağlanarak güven ortamı oluşturmalıdır. Tüketiciler görmedikleri, vasıflarını bilmedikleri ürünleri satın almaktan kaçınmalı, ihtiyaçlarını satış yerlerinde görerek satın almayı tercih etmelidir.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  IMF’den çöküş itirafı

  Rüzgâr fırtınaya dönüştü

  Türkiye’de vergi adaleti yok

  Reel kesime krizden korunma yöntemleri

  Masumların zararını kim ödeyecek?

  İnternet ticareti güvenli mi?

  Fiskobirlik fındık alımı yapacak

  Kış indirimlerine aldanmayın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır