"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Reel kesime krizden korunma yöntemleri

GLOBAL piyasaları etkisi altına alan krizden Türkiye’nin avantajlı çıkabileceğine dikkat çeken MÜSİAD, Türkiye’nin krizden güçlü çıkabilmesi ve reel sektörün korunması için bir takım önerilerde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yapılan açıklamada; “Dünya, şu ana kadar pek görülmemiş bir finansal krizle karşı karşıyadır ve finansal sektörde yaşanan şok iflâslarla sarsılmaktadır. Ancak ülkemizin bu krizden etkilenmesinin ABD ve AB ülkelerine göre göreceli olarak daha düşük seviyede olacağı beklenmektedir. Hatta dikkatli bir kriz yönetimiyle Türkiye’nin krizden güçlenerek çıkması için yeterli sebebi de vardır. Bu bağlamda uzun vadeli hedefler sektirilmeden, kısa vadeli kriz yönetimi unsurları ön plana çıkmalıdır.” denildi. Açıklamanın son bölümünde reel kesime yönelik öneriler yer aldı. Öneriler arasında şu başlıklar yer aldı: Günlük kararlardan kaçınılmalı. Yasal ortam, değişen mevzuat sıkıca takip edilmeli. Satış ve büyümede muhafazakâr politika dönemine geçilmeli. Maliyetler kontrol edilmeli. Nakit ihtiyacı azaltılıp likit kalınmalı, harcamalarda tasarruf yapılmalı. Malî varlıklar ve döviz kurlarındaki dalgalanmaya dikkat edilmeli. Pariteler dalgalı olduğundan aynı para biriminde işlem yapılmalı. Borçlanma ihtiyacı azaltılmalı, sermayeden yemeli. Girdi ve emtia fiyatlarındaki oynaklığa dikkat etmeli.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  IMF’den çöküş itirafı

  Rüzgâr fırtınaya dönüştü

  Türkiye’de vergi adaleti yok

  Reel kesime krizden korunma yöntemleri

  Masumların zararını kim ödeyecek?

  İnternet ticareti güvenli mi?

  Fiskobirlik fındık alımı yapacak

  Kış indirimlerine aldanmayın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır