"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bu takıma güveniyoruz

Milli maçlarda alıştığımız bir durum haline geldi. Önce gol yemek sonra maçı çevirmek.

Öyle ki, Bosna-Hersek golü bulduktan sonra futbolcularımız panik olmaya gereksinim duymadı. Bu durum milli takım adına iyi bir gelişme. Tribünlerin ekibimize olan güveni maçın son dakikalarına kadar devam ediyor. Genç ve istekli bir takımımız var. Ve biliyoruz ki, yediğimizden fazlasını atıp, maçtan galip geleceğimize inanıyoruz.

Kaleci Volkan'ın hatası yüzünden yine gol yedik. Her maçta da kaleci yüzünden gol yiyeceksek bu işin sonu gelmez. Maç boyunca Volkan'a önemli işler düşmedi ama duran bir topu kalemizde gol olarak gördük. Yediğimiz bu golde en büyük hata elbette Volkan'ındı. Böyle acemice hava topuna çıkılır mı? Volkan'ın topa doğru hamle yapmasından top kaleye girmeden golün olacağı anlaşıldı. Volkan acilen kendisini toparlamalı. Bu formsuzluğuyla Fenerbahçe'deki yerini de kaptırabilir. Zira Fenerbahçe'nin kaleci arayışı içerisinde olduğunu biliyoruz.

Bu maçın yıldızı olan Sabri'yi tebrik etmek gerekiyor. Uzun süredir sahalarda olmamasına rağmen dönüşü muhteşem oldu. Bosna karşısında Milli Takımın sağ kanadında çok başarılı bir performans ortaya koydu. Önünde oynayan Kazım'ın defansa yeterince destek vermemesinden dolayı arkasında boşluklar verdi. Fakat hızı ve çabukluğuyla zamanında müdahalelerde bulunarak bu pozisyonların tehlikeye dönüşmesini engelledi. Yaptığı ortalar, rakip kaleye gönderdiği şutlar ve atılan iki goldeki asistleriyle Emre'nin yokluğunda takımın lideri oldu.

Savunmamızda görev alan İbrahim Kaş'ın İspanya'nın orta düzey bir takımı olmasına rağmen Gatefe'ye gitmiş olmasının faydalı olmuş olduğunu söylemeliyim. Türkiye'de kalsaydı şu an onun yerinde bir başkası forma giyiyor olabilirdi. Bosna karşısında da yaptığı bir iki hatanın yanında iyiydi. Servet ve orta sahada görev alan Ayhan da göze batan dikkat çeken bir performans ortaya koydular. Aurello ise çalışkanlığı ile bildiğimiz gibiydi. Kanatlarımızın iki ismi Arda ve Kazım rakibin kendi kalesine çok yaslanması ve bu oyunculara karşı dikkatli olması neticesinde etkili olamadılar.

Mevlüt Erdinç ise attığı gole rağmen kaçırdığı net pozisyonlarla saç baş yoldurttu. Şanssız bir şekilde sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan genç Batuhan ise sakatlana kadar bir varlık gösteremedi. Fatih Terim, Batuhan'ın yerine Nuri'ye şans verdi ve Kazım'ı ileriye çekti. Nuri'nin yerine golcü Halil Altıntop'un girmesi daha isabetli olurdu. Halil'in farkını oyuna dahil olduktan sonra hep beraber gördük.

Çarşamba akşamı deplasmanda oynayacağımız Estonya maçında hatalarımızdan ders alarak sahaya çıkarsak daha kolay bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

EFE KIRMIZI

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  SIRADA ESTONYA VAR

  Türkiye, Bosna-Hersek'i afallattı

  İzlanda teknik direktörü Hollanda'da parasız kaldı

  Kazak futbolculara forma değiştirme yasağı geldi

  Melbourne Maratonu'nu Etiyopyalı Fekadu kazandı

  Antalya Cup'ta Bursa'yı 2-1 yenen Konya birinci

  Guiza: F.Bahçe'de 4 yıl kalacağımı sanmıyorum

  Beşiktaş'ın Demirören'e 50 milyon YTL borcu var

  FORMULA 1'DE ALONSO SÜRPRİZİ

  Bu takıma güveniyoruz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır