"Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

İhracatla ayakta kalabildik

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, son dönemde küresel piyasaları vuran krize karşı ihracattaki risk sigortasının pazar çeşitliliğinde gösterilen başarı olduğunu bildirdi.

11. Dış Ticaret Haftası çerçevesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sheraton Otel’de toplantı düzenlendi.

Tüzmen, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisini canlı kılan reel sektörün gelişimini tetikleyen, istihdam sağlayan aslî unsurun dış ticaret, ihracat olduğunu kaydederek, ‘’Koşullara adapte olan, artık rekabeti biçimlendiren Türk ihracatçısı olmuştur. Bu ülkeye moral ve de esin kaynağı oldunuz. Yarının Türkiye’sini sizler inşa ediyorsunuz. Gerçek gücümüzü görmemizi sağlayan ayna sizlerin eseridir’’ diye konuştu.

DIŞ TİCARET AÇIĞI HEP VARDI

Bakan Tüzmen, ihracatın ithalatı karşılama oranı konusunda hep eleştiriler gündeme geldiğini ve ‘’ithalatın bakanı yok mu?’’ dendiğini hatırlatarak, dış ticaretin yıllar itibarıyla gelişimine bakıldığında Türkiye’nin 1947’den beri dış ticaret açığı verdiğini söyledi.

Son yıllarda değerli Türk Lirası ortamına rağmen ihracatın ithalatı karşılama oranının önemli bir bozulma göstermediğine dikkat çeken Tüzmen, dış ticaretteki bu yapısal olgunun uzun dönemde değişeceğini söyledi. Tüzmen, ‘’Zira ihracat artışı ithalat artışından daha yüksek düzeydedir. Paritedeki değişimlere bağlı olarak da ihracatın ithalatı karşılama oranı önümüzdeki yıllarda yükselecektir’’ dedi. Bakan Tüzmen, dünya ekonomisi sıkıntılı günler yaşarken Türkiye’nin kendi güçlü yönlerini iyi bilmesi gerektiğini kaydederek, Türkiye’nin önemli öz yetkinliklerinin söz konusu olduğunu, bunların başında jeoekonomik konum ve lojistik potansiyelin geldiğini söyledi.

Tüzmen, sahip olunan tarihî ve kültürel birikim, ekonomik kaynaklar ve insan kaynağı ile dünya ekonomisinde çok daha aktif bir şekilde entegre olunacağını, sanayileşme sürecine ciddî bir ivme kazandırılacağını da kaydederek, ilerlediğimiz bu yolda hedefimiz haftamızın da sloganı olan Türkiye’yi üretimle geleceğe taşımaktır’’ dedi.

14.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  EKONOMİK KRİZ AHîLİKLE AŞILIR

  İşçi çıkarmak çözüm değil

  ÇİFTÇİ MAKARNALIK BUĞDAYA YÖNELDİ

  İhracatla ayakta kalabildik

  Finansal kriz, reel sektör krizine dönüşebilir

  Bütçemiz, AB’ye uyacak

  ''İkinci el'' de kriz mağduru

  Pamukta ''buruk'' hasat

  Kurumsal şirketlere jetmil sürprizi

  Sistem kökten sorgulanmalı

  Özel sektörde borç endişesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır