"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Silivri Ergenekon’a hazırlanıyor

‘’ERGENEKON’’ davasının ekleriyle birlikte 450 klasörden oluşan iddianamesi, davanın görüleceği Silivri’deki adliyeye gönderildi.

Davanın, 20 Ekim pazartesi günü başlayacak olması sebebiyle Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde oluşturulan özel bir bölümde tutulan ve yaklaşık 450 klasörden oluşan dava dosyasının, duruşmaların yapılacağı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki adliyeye gönderilmesi kararlaştırıldı. Dosya ‘’özel harekat’’ polislerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş’taki adliye bahçesine çıkartılarak, Adalet Bakanlığına bağlı bir kamyonetle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki adliyeye gönderildi. Kamyonetin de bulunduğu 4 araçlık konvoyda ‘’özel harekat’’ polisleri de yer aldı.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI

HIZLANDIRDI

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, yaptığı açıklamada, 20 Ekim’de yapılacak Ergenekon davasının ilk duruşmasına ilginin yoğun olacağı düşüncesiyle belediye olarak cezaevi çevresinde bazı hazırlıklar yaptıklarını bildirdi. Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlatılan cezaevi çevresinde bozuk olan 5 kilometre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki çift yönlü yolun altyapı ve asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Cezaevi çevresindeki yol iyileştirme, tretuvar ve asfalt kırığı çalışmalarının ise devam ettiğini, çalışmaların Ergenekon Davası başlamadan tamamlanacağını ifade eden Turan, yol iyileştirme çalışmalarının 1,5 milyon YTL’ye mal olduğunu söyledi. Hüseyin Turan, Ergenekon davasını takip etmek için çok sayıda kişinin ilçeye gelmesini beklediklerini belirterek, ‘’Cezaevi içerisinde çok geniş otopark bulunuyor. Ancak araçların içeri alınmaması durumunda cezaevi dışındaki alanlarda araçların park etmeleri için basit düzenlemeler yapılıyor’’ dedi.

Dava süresince belediye tarafından cezaevi çevresinde ihtiyaç olması durumunda prefabrike tuvaletlerin kurulacağını kaydeden Turan, kurulacak stantlarda da basın mensuplarına su, sıcak içecek ve sandviç ikram edileceğini bildirdi.

Turan, havanın yağmurlu olması durumunda ise basın mensuplarının yağmurdan ve soğuk havadan korunmaları amacıyla cezaevi otoparkına platform kurulacağını söyledi.

Bu arada, Ergenekon davasını takip etmek isteyen kişilerin ulaşım konusunda sorun yaşamamaları için Silivri terminalinden cezaevine saat 07.00’den 22.00’ye kadar servis minibüs ve otobüsleri konulacağı, seferlerin karşılıklı olarak her 10 dakikada bir gerçekleştirileceği öğrenildi.

BAKAN ŞAHİN: DURUŞMA SALONUNU

GENİŞLETTİK

Öte yandan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Ergenekon’’ davasını takip edip etmeyeceğine ilişkin soruya karşılık, şöyle konuştu:

‘’Hayır, bu dava kamuoyunca da önemli bir dava olarak değerlendiriliyor. Adalet Bakanı olarak benim görevim, bağımsız yargı organlarımızın yargılama sürecini yaparlarken çok rahat ortamda çalışmalarını temin etmektir. Bu dava Silivri Ceza İnfaz Kurumunun içindeki duruşma salonunda yapılacak. Duruşma salonunu son 2 ay içinde yeniden gözden geçirerek genişlettik. Elektronik sistem kurduk. Benim Adalet Bakanı olarak dava ile ilgim bu kadardır. Bunun dışında yargılama tamamen bağımsız yargı organlarınca yapılacaktır.’’

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu ile Batı Mardin’de buluşacak

  Eski Doğu Almanya’da ilk caminin açılışı yapıldı

  Ege Üniversitesi leylek yuvası yapıyor

  Uzay biftek ve sıcak metal gibi kokuyor

  Sigara külü ile ayakkabı tamiri

  KALKINMA ÇABALARINDAN DA VAZGEÇEMEYİZ

  “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DE VARDIR’’

  Medyaya kızdı, Başbuğ’u savundu

  Görüntüler sahte, istihbarat zaafı yok

  Askerimizin moralini bozmayalım

  Hikmet Fidan dâvâsında 2 sanığa müebbet hapis

  HIZ ARTARSA ÖLÜMLER DE ARTAR

  7 milyon dolar boşa yanıyor

  İstanbul’da tarihî buluşma

  “Ahilik sadece esnaf birliği değildir”

  Çete içinde çete

  Petrol geriliyor, pompaya yansımıyor

  Silivri Ergenekon’a hazırlanıyor

  ‘Tavsiyelere kulak verin’

  Erdil: Dışa bağımlı ekonomiyle krizden kurtulunmaz

  Tarihî İpekyolu tekrar canlandıracak

  Kapatma dâvâsında gerekçeli karar hazır

  Türkiye’nin en büyük yanık ve tedavi merkezi açılıyor

  Kıt kaynaklarına rağmen köylerine okul yaptılar

  Limon büyüklüğünde ceviz yetiştirdi

  Gaziantep'te trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralı

  Bursa ile Filibe artık ‘kardeş şehir’ değil

  Ceyhan'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

  Seferihisar’da 52 kaçak yakalandı

  Ayıları takip için bahçesine kamera sistemi kurdu

  Çorum’da cadde ve sokaklar güneş enerjisiyle aydınlanacak

  Türk kahvesi yerine tarhana

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır