"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

KALKINMA ÇABALARINDAN DA VAZGEÇEMEYİZ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’3 şeyden ne ödün veririz ne de vazgeçeriz; bir tanesi terörle mücadele, onun gerekleri ne ise yapılacaktır, ikincisi kalkınmadır, onun gerekleri neyse o yapılacaktır, üçüncüsü demokratikleşmeye devamdır’’ dedi. Toptan, Türkiye’nin terörle mücadele, kalkınma ve demokratikleşmeyi beraber yürüttüğünü gösterdiğini belirterek, bundan sonra bunun gösterileceğini ve geleceğin çok daha iyi olacağını dile getirdi.

TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR

Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un açıklamaları ile ilgili olarak da, “Askerimiz mücadele ediyor, polisimiz mücadele ediyor. O nedenle terörle mücadelede atılan adımların eksikliklerini dile getirmek gerekiyorsa, şartı ile arkasında durmak gerekir. Toplum olarak yapılan bir yanlış, görülen eksiklikler varsa bunu dile getirmesine engel teşkil etmeyeceği açıktır. Bu söylenebilir. Bu yazılabilir. Türkiye’de aynı zamanda basın özgürlüğü de vardır. Onu da bilmek lâzım gelir” diye konuştu.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’3 şeyden ne ödün veririz ne de vazgeçeriz; bir tanesi terörle mücadele, onun gerekleri ne ise yapılacaktır, ikincisi kalkınmadır, onun gerekleri neyse o yapılacaktır, üçüncüsü demokratikleşmeye devamdır’’ dedi.

TBMM Başkanı Toptan, İnönü Üniversitesinin 2008-2009 akademik yılı açılışı için geldiği Malatya’da, Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti. Bir gazetecinin ‘’Terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusunu cevaplayan TBMM Başkanı Köksal Toptan, şöyle konuştu:

‘’Türkiye’deki terör küresel terördür. Bu terörle mücadelede de bütün arkadaşlarımız, canla başla bir büyük mücadele vermektedirler. Burada kendimize haksızlık etmememiz lâzım. Terörün boyutunu iyi bilmemiz lâzım. Terörün dış destekli olduğunu bir gün olsun aklımızdan çıkarmamamız lâzım gelir. Çeşitli nedenlerle bu terör destek buluyor. Birtakım ülkelerin Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsızlıkları olabilir. Birtakım ülkelerin terör çemberiyle Türkiye’yi rahatsız etmesinden onlar rahatsızlık duymuyor olabilir. Bu nedenle maddî manevî desteğin yanında lojistik destek, moral destek sağlayan ülkeler bunu çok iyi bilmeliler ki terörün, küresel destekli terörün kimin kapısını ne zaman, nasıl çalacağı hiç belli olmaz.’’

Terörle mücadelede de küresel bir işbirliği gerektiğini belirten Toptan, şöyle devam etti:

‘’Küresel bir iş birliği olmadığı müddetçe dünya terörle uzunca bir süre mücadele etmek zorunda kalacaktır, diye düşünüyoruz. Bunları söylerken terörle mücadele konusunda başkalarının yardımına ihtiyaç hissettiğimizden değil. Biz kendi güvenlik güçlerimizle terörle mücadeleyi sürdürürken öbür taraftan terörün istismar ettiği konuları sosyal, ekonomik, siyasî konuları da mutlaka düşünerek ve ona göre de adımlar atarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ama bütün bunları yaparken, Türkiye, kalkınma hamlesinden de vazgeçmeyecektir.’’

Bu yıl sonu itibariyle Türkiye’nin gayri safi millî hasıla büyüklüğünün 750 milyar dolar civarında olacağının ifade edildiğini aktaran Toptan, bunun çok önemli bir hedef olduğunu, 10 bin dolara yaklaşılması anlamına geldiğine dikkati çekti. Türkiye olarak bir taraftan ekonomi ile uğraşırken, öbür taraftan demokrasi ve özgürlük alanını da yine el birliği ile genişletmeye devam edeceğimizi söyleyen TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’3 şeyden ne ödün veririz ne de vazgeçeriz; bir tanesi terörle mücadele, onun gerekleri ne ise yapılacaktır, ikincisi kalkınmadır, onun gerekleri neyse o yapılacaktır, üçüncüsü demokratikleşmeye devamdır’’ dedi.

Toptan, Türkiye’nin terörle mücadele, kalkınma ve demokratikleşmeyi beraber yürüttüğünü gösterdiğini belirterek, bundan sonra bunun gösterileceğini ve geleceğin çok daha iyi olacağını dile getirdi.

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu ile Batı Mardin’de buluşacak

  Eski Doğu Almanya’da ilk caminin açılışı yapıldı

  Ege Üniversitesi leylek yuvası yapıyor

  Uzay biftek ve sıcak metal gibi kokuyor

  Sigara külü ile ayakkabı tamiri

  KALKINMA ÇABALARINDAN DA VAZGEÇEMEYİZ

  “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DE VARDIR’’

  Medyaya kızdı, Başbuğ’u savundu

  Görüntüler sahte, istihbarat zaafı yok

  Askerimizin moralini bozmayalım

  Hikmet Fidan dâvâsında 2 sanığa müebbet hapis

  HIZ ARTARSA ÖLÜMLER DE ARTAR

  7 milyon dolar boşa yanıyor

  İstanbul’da tarihî buluşma

  “Ahilik sadece esnaf birliği değildir”

  Çete içinde çete

  Petrol geriliyor, pompaya yansımıyor

  Silivri Ergenekon’a hazırlanıyor

  ‘Tavsiyelere kulak verin’

  Erdil: Dışa bağımlı ekonomiyle krizden kurtulunmaz

  Tarihî İpekyolu tekrar canlandıracak

  Kapatma dâvâsında gerekçeli karar hazır

  Türkiye’nin en büyük yanık ve tedavi merkezi açılıyor

  Kıt kaynaklarına rağmen köylerine okul yaptılar

  Limon büyüklüğünde ceviz yetiştirdi

  Gaziantep'te trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralı

  Bursa ile Filibe artık ‘kardeş şehir’ değil

  Ceyhan'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

  Seferihisar’da 52 kaçak yakalandı

  Ayıları takip için bahçesine kamera sistemi kurdu

  Çorum’da cadde ve sokaklar güneş enerjisiyle aydınlanacak

  Türk kahvesi yerine tarhana

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır