"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Medyaya kızdı, Başbuğ’u savundu

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un açıklamalarına destek vermesinin ardından, Taraf'ın “Paşasının Başbakanı” şeklinde manşet atmasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Siz kimin medyasısınız" diye sordu.

Erdoğan: Milletin Başbakanıyız

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Birileri bizleri tahrik etmeye çalışıyor. Birileri kalkıp şahsıma yönelik ‘Genelkurmay’ın Başbakanı’ gibi yakışıksız, çirkin ifadeler ortaya koyuyor. Ama biz şu kurumun, bu kurumun değil, tekilci bir yaklaşımla değil Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı, milletin Başbakanıyız’’ dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğinin çok aydınlık olduğuna bütün samimiyetiyle inandığını söyledi. Terörün esas amacının ‘’bütün gayrimeşru araçları kullanarak moral tahribat meydana getirmek’’ olduğunu belirten Erdoğan, ‘’Terörün amacı propaganda olduğuna göre siyasetçiler, güvenlik güçleri ve medyanın, topluma karşı sorumluluğu olan herkesin yapabileceği şeyler bulunduğunu’’ söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

‘’Şimdi bakıyorsunuz ki herkesin yapması gereken şeylerde ciddi bir aksama var. Bunlar söylendiği zaman rahatsız olanlar var. Şu anda hükümetimiz, Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte yoğun bir çalışma içinde Terör uzmanı adı altında birileri çıkıp televizyonlardan ahkam kesiyor. Bakıyorsunuz ki emekli askerlerden bazıları çıkıp ahkam kesiyor. Bilerek, bilmeyerek... Bu kadar mahirdin de niçin bu işin kökünü o zaman kazıyamadın? ‘Bu işi yapardık, kökünü kazırdık’... Hayır. Terörün dünyada kökünü kazıyan hiçbir ülke yok.

Birileri bizleri tahrik etmeye çalışıyor. Birileri kalkıp şahsıma yönelik ‘Genelkurmay’ın Başbakanı’ gibi yakışıksız, çirkin ifadeler ortaya koyuyor. Biz bir devletiz. Ama biz, şu kurumun bu kurumun değil, tekilci bir yaklaşımla değil, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı, milletin Başbakanıyız. Bunu böyle bilin. Bu tür yaklaşımı gösteren medyaya da sesleniyorum. Kusura bakmayın siz kimin medyasısınız? Bunu da sormak bizim hakkımızdır.

Hatalar üzerinden kalkıp da şu anda Silahlı Kuvvetler camiasını, erinden erbaşından komuta kademesine kadar oradaki moralin, motivasyonun yüksek olması gereken bir dönemde kalkıp da bu şekilde yaklaşımların, bu şekildeki bir basın anlayışının izah edilebilecek bir yanı yoktur. Basın kendi içinde kurumsal milliyetçiliğini yapıyor olabilir, kusura bakmayın ben de bunu kabul etmiyorum. Basın özgürdür o ayrı mesele, söyleyebilir ama bu meselede ortak akıl yürütülmesi lazım, ortak akla hizmet etmek gerekiyor, bu tür başlıklar tirajınıza hizmet etmez, tirajınızı yükseltmez. Eğer ‘ben bunlarla tiraj alacağım’ diyorsanız yükselmez. Bu iş de yürümez. Sadece bizim de Silahlı Kuvvetlerimizin de işini zorlaştırırsınız. Ama biz mücadelemize kararlı şekilde devam ediyoruz, edeceğiz. Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyetimiz bizimle omuz omuza, milletimizle birlikte bu yolda kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Ve bunu demokrasi için de yapıyoruz.’’

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu ile Batı Mardin’de buluşacak

  Eski Doğu Almanya’da ilk caminin açılışı yapıldı

  Ege Üniversitesi leylek yuvası yapıyor

  Uzay biftek ve sıcak metal gibi kokuyor

  Sigara külü ile ayakkabı tamiri

  KALKINMA ÇABALARINDAN DA VAZGEÇEMEYİZ

  “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DE VARDIR’’

  Medyaya kızdı, Başbuğ’u savundu

  Görüntüler sahte, istihbarat zaafı yok

  Askerimizin moralini bozmayalım

  Hikmet Fidan dâvâsında 2 sanığa müebbet hapis

  HIZ ARTARSA ÖLÜMLER DE ARTAR

  7 milyon dolar boşa yanıyor

  İstanbul’da tarihî buluşma

  “Ahilik sadece esnaf birliği değildir”

  Çete içinde çete

  Petrol geriliyor, pompaya yansımıyor

  Silivri Ergenekon’a hazırlanıyor

  ‘Tavsiyelere kulak verin’

  Erdil: Dışa bağımlı ekonomiyle krizden kurtulunmaz

  Tarihî İpekyolu tekrar canlandıracak

  Kapatma dâvâsında gerekçeli karar hazır

  Türkiye’nin en büyük yanık ve tedavi merkezi açılıyor

  Kıt kaynaklarına rağmen köylerine okul yaptılar

  Limon büyüklüğünde ceviz yetiştirdi

  Gaziantep'te trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralı

  Bursa ile Filibe artık ‘kardeş şehir’ değil

  Ceyhan'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

  Seferihisar’da 52 kaçak yakalandı

  Ayıları takip için bahçesine kamera sistemi kurdu

  Çorum’da cadde ve sokaklar güneş enerjisiyle aydınlanacak

  Türk kahvesi yerine tarhana

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır