"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

‘Tavsiyelere kulak verin’

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, devrin, devletin ve özel sektörün bir arada olma, önerilere kulak verme devri olduğunu belirterek, “Konuşanı susturma, ‘biz gerekeni yaparız’ diyerek tartışmaları bastırma, yatırım yapan, istihdam yaratan, elini taşın altına koyan, sırtında yumurta küfesi taşıyan özel sektörü suçlama devri değildir” dedi.

TÜSİAD’ın yılın ikinci YİK toplantısının açılışında konuşan Yalçındağ, küresel krize karşı önlem alınırken otoritelerin en çok zorlandığı noktanın, topluma ve piyasalara güven vermek olduğunu hep birlikte izlediklerini ifade ederek, toplumda güvenin böyle zor dönemleri aşmak için en önemli unsur olduğunu söyledi. Türkiye’de ise güven duygusunu artıracak olanın, küresel krizin boyutları ve Türkiye’nin riskleriyle ilgili ciddi bir farkındalık içinde olunduğunun gösterilmesi olduğunu dile getiren Yalçındağ, şöyle devam etti:

“Hangi durumda ne yapılacağına ilişkin geniş bir istişare ve ayrıntılı bir ön hazırlık içinde olunduğunu ortaya koyabilmektir. Devir, devletin özel sektörün bir arada olma devridir. Önerilere kulak verme devridir. Konuşanı susturma, ‘biz gerekeni yaparız’ diyerek tartışmaları bastırma, yatırım yapan, istihdam yaratan, elini taşın altına koyan, sırtında yumurta küfesi taşıyan özel sektörü suçlama devri değildir. Evet, Türkiye’de görünen bir yangın yok, ama yön değiştiren ve kuvvetini artıran bir rüzgarın tehdidi altındayız.”

AB SÜRECİ GELİŞME AÇISINDAN MİHENK

TAŞI

Avrupa Birliği ve IMF konularının güvenilir ekonomi algılaması oluşturma açısından önemli destek noktaları olduğunu ifade eden Yalçındağ, tıpkı IMF konusunda olduğu gibi, reformlar ve Avrupa Birliği konusundaki gecikmelerin de ülkeye bir faturasının olacağını bildirdi.

TÜSİAD Başkanı, AB’nin küresel plandaki etkinliği, bütünlüğü ve güvenliği açısından Türkiye’nin vazgeçilmez bir unsur olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını, kendileri açısından ise AB sürecinin gelişme ve refah artışı açısından bir mihenk taşı olmaya devam etmekte olduğunu belirtti. Yalçındağ, şöyle dedi:

“Atılması gereken adımların basit olduğunu düşünmüyoruz. Aksine, mevcut ve potansiyel hiçbir gücü boşa harcamadan, biraz önce de söylediğimiz gibi devlet, özel sektör ve sivil toplumun işbirliğiyle, tam bir mutabakat ve seferberlik içinde atılacak çok zorlu adımlarla karşı karşıya olduğumuz kanaatindeyiz. Böyle bir ulusal birlik havasının yaratılması ise ancak sağlıklı bir siyasal ortam ve siyasal istikrar içinde mümkündür. TÜSİAD olarak siyasal istikrar kavramından ne anlıyoruz? Çatışma ve kutuplaşmaların olmadığı; ulusal politikalarda toplumsal uzlaşmanın tesis edildiği, refahın istikrarlı olarak arttığı, bireysel ve bölgesel gelir dengesizliklerinin asgariye indirildiği bir ekonomik ve siyasi ortamı anlıyoruz; Siyasal denetim, eleştiri, öz eleştiri, muhalefet, basın özgülüğü gibi kavramların korunup kollandığı ve yüceltildiği; Standartları sürekli yükselen bir demokrasinin ve seviyeli siyasal rekabet anlayışının egemen olduğu; Bir ortamı anlıyoruz. Böyle anlamaya da devam edeceğiz.

Demokrasi kültürünü içine sindirememeyi, ‘herkes benim çizgime gelsin’ düşüncesini, ülkeyi yolundan saptıran sun'î gündem konuları ortaya atarak siyasetin ve bürokrasinin ulusal hedeflere kilitlenmesine engel olmayı siyasal istikrar anlayışıyla bağdaştıramıyoruz.

Her yapıya bulaşması mümkün olan yolsuzlukları, itibarın ve güvenin düşmanı olarak görüp üstüne gitmek yerine, bu konudaki her türlü uyarı ve eleştiriyi siyasal karşıtlık olarak algılamayı da siyasal istikrarı pekiştirmekten uzak bir tutum olarak görüyoruz.’’

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu ile Batı Mardin’de buluşacak

  Eski Doğu Almanya’da ilk caminin açılışı yapıldı

  Ege Üniversitesi leylek yuvası yapıyor

  Uzay biftek ve sıcak metal gibi kokuyor

  Sigara külü ile ayakkabı tamiri

  KALKINMA ÇABALARINDAN DA VAZGEÇEMEYİZ

  “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DE VARDIR’’

  Medyaya kızdı, Başbuğ’u savundu

  Görüntüler sahte, istihbarat zaafı yok

  Askerimizin moralini bozmayalım

  Hikmet Fidan dâvâsında 2 sanığa müebbet hapis

  HIZ ARTARSA ÖLÜMLER DE ARTAR

  7 milyon dolar boşa yanıyor

  İstanbul’da tarihî buluşma

  “Ahilik sadece esnaf birliği değildir”

  Çete içinde çete

  Petrol geriliyor, pompaya yansımıyor

  Silivri Ergenekon’a hazırlanıyor

  ‘Tavsiyelere kulak verin’

  Erdil: Dışa bağımlı ekonomiyle krizden kurtulunmaz

  Tarihî İpekyolu tekrar canlandıracak

  Kapatma dâvâsında gerekçeli karar hazır

  Türkiye’nin en büyük yanık ve tedavi merkezi açılıyor

  Kıt kaynaklarına rağmen köylerine okul yaptılar

  Limon büyüklüğünde ceviz yetiştirdi

  Gaziantep'te trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralı

  Bursa ile Filibe artık ‘kardeş şehir’ değil

  Ceyhan'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

  Seferihisar’da 52 kaçak yakalandı

  Ayıları takip için bahçesine kamera sistemi kurdu

  Çorum’da cadde ve sokaklar güneş enerjisiyle aydınlanacak

  Türk kahvesi yerine tarhana

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır