"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Obama’dan anneanne tatili

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama, yetişmesinde büyük rol oynayan anneannesinin ağır rahatsızlığı üzerine onu görmek üzere Hawaii adalarına gitmeye karar verdi.

Obama, bu yüzden kampanyasına birkaç gün ara verecek. Demokrat kampanyanın sözcülerinden Robert Gibbs, senatör Obama’nın beyaz olan annesinin annesi 85 yaşındaki Madelyn Dunham’in rahatsızlığının son haftalarda artarak ciddi boyuta ulaştığını ve hayatı tehlike bulunduğunu bildirdi. Sözcü, Obama’nın anneannesinin rahatsızlığının ne olduğunu açıklamadı. Öte yandan ABD’de başkanlık seçimine tam iki hafta kala demokrat aday Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain’e karşı anketlerdeki üstünlüğünü sürdürüyor. En son Washington Post gazetesiyle ABC televizyonunun anketinde Obama, McCain’in 9 puan önünde çıktı. Bu ankette Obama’nın yüzde 53, McCain’in yüzde 44 destek aldığı belirtildi. Günlük Rasmussen anketinde ise Obama, McCain’in 4 puan önünde yer aldı. Bu ankete katılanların yüzde 50’si Obama’yı, yüzde 46’si McCain’i destekledi. ABD’de başkanlık yarışı için yapılan son 9 anketi birlikte değerlendiren RealClearPolitics kuruluşu ise kamuoyu yoklamalarında Obama’nın, McCain’in ortalama 5,8 puan önünde gittiğini bildirdi. Anket ortalamaları göz önüne alındığında, McCain’in son bir haftada aradaki farkı biraz azalttığı görüldü. RealClearPolitics’in geçen haftaki ortalama değerlendirmesinde Obama, yaklaşık 8 puan farkla öndeydi.

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İSLÂM AVRUPA’NIN TEMEL UNSURU

  Keşmir 60 yıl sonra canlanıyor

  Obama’dan anneanne tatili

  Irak’a, güvenlik anlaşması baskısı

  Guantanamo’daki Uygurların kurtuluşuna engelleme

  Eski Tayland başbakanına hapis

  Filistinliler diyalog arıyor

  Eski rahip bomba yaparken yakalandı

  Son görevini yaptı ve öldü

  Yunanistan’da grev, hayatı felç etti

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır