"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

MEHTER VE KIZILORDU KOROSU AYNI SAHNEDE

Dünyanın en eski askerî bando takımı olan Mehter Takımı ile 1973 yılında kurulan Rus Kızılordu Korosu, Kremlin’de dostluk ve barış için birlikte sahne aldı.

MEHTERAN Takımı ve Kızılordu Korosu, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Kültür Bakanlığı arasında yapılan anlaşma uyarınca bu yıl Rusya’da yapılan “Türk Kültür Yılı” faaliyetleri çerçevesinde ikinci defa aynı sahneyi paylaştı.

Rusya’nın simgesi olan Kremlin Sarayının 6 bin kişilik konser salonunda Mehter takımını Mehter Başı Kürşat Tuncay, Kızılordu Korosunu da Şef Viktor Yeliseev yönetti.

“Birlikte Dostluk Konseri” adı verilen Serkan Çağrı Grubunun aynı sahneyi paylaştığı Kızılordu ve Mehter Topluluğunun ilk etkinliği, 18 Ekimde Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da yapılmıştı. Aynı konser, Rusya 22 Ekimde Rusya’nın Krasnadar şehrinde tekrarlanacak. Türk ve Rus millî marşlarının söylenmesinin ardından başlayan konserde Mehter Takımı ve Kızılordu Korosu, “Suzinak Peşrev, Nihavent Longa, Hicaz Hümayun Peşrev, Kutlama, Ceyranım Gel Gel, Genç Osman, Yine Bir Gülnihal, Ceddin Deden ve Kalinka” adlı eserleri birlikte seslendirdi.

Konserde Mehter Topluluğu, “Mehter Vuruyor Marşı, Estergon Kal’ası, Tavas Zeybeği, Ney Taksim - Salat-ı Ümmiye (Sema Grubuyla birlikte) ve Katuşya” şarkılarını tek başına icra etti. Kızılordu Korosunun solo olarak “Hekimoğlu” parçasını seslendirdiği konserde, Kızılordu Kafkas Oyuncuları ve bale ekibinin yanı sıra Karadeniz Halk Oyunları Ekibi de sahne aldı. Program, Mehter Takımı ve Kızılordu Korosunun “Kahve Yemenden Gelir” şarkısına yaptığı düetle son buldu.

“KİMSENİN AKLINA BİLE GELMEZDİ"

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, konser öncesinde yaptığı konuşmada, Türk ve Rus askerî bandolarının barış ve dostluk konseri vereceğini belirterek, “Bundan insan ömrü için çok fazla sayılmayacak bir süre önce Mehter Takımı ile Kızılordu Orkestrasının bir arada konser verebileceği kimsenin aklına bile gelmezdi. Her halde çok iyi bir konser olacak” diye konuştu.

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MEHTER VE KIZILORDU KOROSU AYNI SAHNEDE

  Abdülhamid’in arşivi tarihe şahitlik ediyor

  El sanatları, MÜSİAD fuarında buluşuyor

  Bir zaferin ardından kalanlar

  ‘Ulak’ Kahire yolcusu

  Son eseri “Yolcuyum dostlar”dı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır