"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Son eseri “Yolcuyum dostlar”dı

BAZI dergi ve gazetelerde yazar ve yönetici olarak da görev yapan ve TRT repertuvarında 200’e yakın güftesi bulunan İlkan San’ın kardeşi Mertkan San, güfteci İlkan San’ın san'at dünyasına ‘’kırgın’’ olarak hayata veda ettiğini belirterek, ‘’Meşhur ettiği pek çok kimse vardı fakat kıymetini bilemediler.

Türkiye’de her güftekârın çektiği sıkıntıları çekti’’ dedi.

Kalın bağırsak iltihabı sebebiyle kaldırıldığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde vefat eden San, 22 Kasım 1941’de Malatya doğdu.

Başkent Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu olan San, bir süre bazı gazete ve dergilerde yazar ve idareci olarak görev yaptı. Türk Sanat Müziği dalında sahne çalışmalarında da bulunan San, yılın sevilen 10 şarkısı yarışmalarından 9 ödül aldı. 1965 yılında Ankara’da ilk kez desenli şiir sergisi açan san'atçı, pek çok da şiir kitabı yazdı.

TRT Türk Sanat Müziği repertuvarına girmiş 200’e yakın şarkıya imza atan şair ve güfteci İlkan San, ‘’Duâdan Bedduâya’’ isimli son şiir kitabını da 1999 yılında çıkardı.

San, ‘’Alın Yazımsın’’, ‘’Beddua’’, ‘’Ne Çıkar Selâmı Sabahı Kesiver’’, ‘’Sen De Git Sevme Unut’’ ve ‘’Şu Yalan Dünyayı Aşksız Geçirme’’ gibi pek çok şarkının sözlerini de yazdı.

Güfteci İlkan San’ın yakın arkadaşlarından Türküstün Gümüşel de San’ı lise çağlardından bu yana tanıdığını, pek çok kitabını birlikte sattıklarını anlattı.

San’ın Türk Sanat Dünyası için çok değerli bir şair olduğunu vurgulayan Gümüşel, son günlerinde de San’la olduklarını söyledi.

İlkan San’ın Ankara’daki pek çok özel okulun kurucusu olduğunu kaydeden Gümüşel, San’ı ‘’sakin ve pek çok dostu bulunan biri’’ olarak tanımladı. San’ın vefatından derin üzüntü duyduklarını ifade eden Gümüşel, ‘’8-10 ay kadar önce ‘Yolcuyum Dostlar’ isimli bir şiir yazmıştı. Belki de san'atçı hassasiyetiyle öleceği içine doğmuştu’’ diye konuştu.

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MEHTER VE KIZILORDU KOROSU AYNI SAHNEDE

  Abdülhamid’in arşivi tarihe şahitlik ediyor

  El sanatları, MÜSİAD fuarında buluşuyor

  Bir zaferin ardından kalanlar

  ‘Ulak’ Kahire yolcusu

  Son eseri “Yolcuyum dostlar”dı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır