"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Aragones zorda

Fenerbahçe'nin Arsenal karşısında yaşadığı hezimet aslında bir sürpriz olmadı.

Böyle bir sonucun sinyallerini Fenerbahçe çokça vermeye başlamıştı. Defansif zaaflarla kaybedilen puanlar ve son maçlarda Fener'in yediği gollere bakarsak bir önlem almadan bu maça çıkılması felaket oldu. Bir de üstüne üstlk Kazım krizi yaşandı ki bu da yenilginin tuzu biberi oldu. Aragones'in sahaya sürdüğü takımın Arsenal'den üstün olmadığını bile bile Arsenal ile başa baş bir oyun anlayışı içinde olması belkide en kritik yanlış oldu. Fenerbahçe'nin pres yaparak rakibinin oyununu bozması ve Arsenalli futbolculara geniş alan bırakmaması gerekiyordu. Futbolcuları Arsenal yarı sahasına yığmak ve defans hattı ile aralarını açmak pahalıya maloldu. Adebayor ve Walcott gibi Arsenal'li oyuncuların bire birde nasıl adam eksittiğini ve süratli oyuncular olduğunu bilmeyen yok.

Rakibin bir diğer özelliği de pas yapmak. Fenerbahçeli oyuncular Arsenal'in pas trafiğini bozmak zorundaydılar. Bunun tek çaresi pres yapmaktır. Ama sahaya çıkan kadroya baktığımızda, Semih, Güiza, Alex, Uğur gibi oyuncuların Fenerbahçe'yi eksik bıraktıklarını gördük. İleride top bekleyen bu oyuncuların arkasını toplayacak bir Aurello yoktu takımda.

Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'ün yapması gereken en önemli şey rakibi karşılamak olacaktı. Arsenal bundan yararlanmasını bildi ve Edu-Lugano ikilisinin arkasına sarkarak golleri üst üste buldular. Burada birinci hata o boşluğu rakibe vermemeliydiler. İkincisi ise kademeye girecek savunma elemanları görev mevkilerinde yoktu. Kaleci Volkan'ın moral düzeyi gitgide düşüyor. Ona gelen her toptan sonra protesto seslerinin yükselmesinden sonra iyice çöktüğünü gördük. Moralsizliğinde etkisiyle yenilen gollere müdahale edemedi. Bu saatten sonra moralinin düzelmesi için biraz dinlenmeye ihtiyacı olacak.

Şimdi Aragones için çok zor bir dönem başlamış oldu. Mazeretleri var. Elinde istediği oyuncular yok. Sakatlarla başı dertte. Emre hala sakat. Tamam ama en azından bu dönemlerde bu şekilde tahammül edilemez skorlar almamak için olsun bir şeyler yapmalıydı. Tribünden yükselen Zico tezahüratları gösteriyor ki taraftar Aragones'i kafalarında bitirmiş. Yönetimin ise bu kötü skorlara daha ne kadar dayabileceği ise şüpheli. Bu uyuşmazlık belki devre arasında yapılacak takviyelerle giderilebilir. Ama bir hoca değişikliğinin şu anda Fenerbah'ye bir katkısının olmayacağını düşünüyorum. En azından bunun için devre arasının beklenmesinden yanayım.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA: F.Bahçe risk aldı, farklı yenildi

  Umutlar kayboldu..

  İngiliz basını alay ediyor

  Arsenal, Aragones'e çıkış kapısını gösterdi

  G.Saray, Olmypiakos'u ağırlıyor

  Aragones zorda

  Efes, ULEB'de ilk maçını bugün Partizan'la yapıyor

  Golfte Şampiyonlar Ligi maçları İstanbul'da başlıyor

  Avrasya Maratonu'nda 4. defa ter dökecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır