"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Rantiyeye vergi kalkıyor

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, hisse senedi ve bonoda yerli yatırımcılardan alınan yüzde 10 stopaj vergisinin sıfırlanacağını bildirdi.

TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Unakıtan, yurt dışındaki Türklere ait mevdutaın Türkiye’ye çekilmesiyle ilgili tasarı taslağının hazırlanarak Başbakanlığa gönderildiğini söyledi. Başbakanlık’ta gerekli değerlendirmelerin yapıldığını, tasarının imzaya açıldığını ve Başbakan’ın imzasına kaldığını dile getiren Bakan Unakıtan, son bir değerlendirmeden sonra Başbakan’ın da imza atacağını ve tasarının önümüzdeki hafta başında TBMM’ye sunulacağını ifade etti. Tasarıya göre, paranın kaynağının sorulmayacağını, vergi incelemesi yapılmayacağını kaydeden Unakıtan, buna karşın uyuşturucu, insan ticareti ve terör parasına karşı çok hassas olduklarını, buna kesinlikle izin vermeyeceklerini bildirdi. Unakıtan, yurt dışından gelecek mevduatta herkese yüzde 2 vergi uygulanacağını kaydetti. Unakıtan, hisse senedi ve bonoda yerli yatırımcılardan alınan yüzde 10 stopaj vergisinin kaldırılacağı haberlerine ilişkin bir soru üzerine, bundan sonra borsanın derinliğini artırmak için yerli yatırımcıdan hisse senetlerinde alınan yüzde 10 vergiyi sıfıra getireceklerini, şu aşamada bonoda ise bir değişiklik olmadığını ifade etti. Yurt dışından gelecek mevduata 2 yıllık sınırsız güvence getirilmesiyle ilgili hükümetin aldığı bir karar bulunmadığını dile getiren Unakıtan, yurt dışından gelecek mevduatta herkese yüzde 2 vergi uygulanacağını kaydetti.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kriz İslâmî finansla aşılır

  Rantiyeye vergi kalkıyor

  OBAMA: PKK’YI BUSH AZDIRDI, BEN MÜCADELE EDECEĞİM

  Berlin’de, imamlara bürokrasi eğitimi

  Laricani: Obama, McCain’den daha mantıklı

  Amerikan füzeleri medreseyi vurdu

  Amerikan ordusu Babil’i devretti

  Irak’ın Suriye sınırında toplu mezar bulundu

  Afganistan’da bomba yüklü eşekle saldırı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır