"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Halk doktorlardan tam gün hizmet bekliyor

SAĞLIK Bakanlığı’nın devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların başka kurumlarda da çalışmasını önlemeyi amaçlayan Tam Gün Yasası taslağı tartışılmaya devam ediyor.

SAĞLIK Bakanlığı’nın devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların başka kurumlarda da çalışmasını önlemeyi amaçlayan Tam Gün Yasası taslağı tartışılmaya devam ediyor. Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen tarafından 7 ilde yapılan ankette halkın yüzde 93’ü doktorların özel muayenehanelerini bırakıp hastanede tam gün hizmet vermesini istiyor.

Sağlık-Sen; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep illerinde 1018 doktor ve 521 vatandaşa Doktorların Tam Gün çalışması hakkında düşüncelerini sordu. Halkın yüzde 93’ü, hekimlerin ise yüzde 61’i Tam Gün Yasasını destekliyor. Halkın büyük bir çoğunluğu özel muayenesi olan hekimlerin hastaları özel muayenehanelere yönlendirmelerine karşı çıkıyor. Halkın yüzde 96’sı kamu hastanesine gittiğinde hekimin özel muayenehanesine yönlendirilmek istemiyor. Halkın büyük bir çoğunluğu hekimin muayenehanesine gitmezse hastanede kendisiyle ilgilenilmeyeceğine inanıyor.

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen 7 ilde gerçekleştirdiği araştırmada, 1018 doktor ve 521 vatandaşa Tam Gün Yasası ile ilgili düşüncelerini sordu. Çarpıcı sonuçların elde edildiği ankete göre, halkın neredeyse tamamı doktorları tam gün hastanede görmek istiyor.

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların mesailerinin tamamını çalıştıkları kurumda geçirmelerini amaçlayan Tam Gün Yasası için hazırlık yapıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “çıkarmak zorundayız” dediği yasaya doktorlar temkinli de olsa destek veriyor. Halk ise Tam Gün Yasasına büyük oranda destekliyor. Sağlık-Sen’in yayınladığı ankette 1018 doktor ve 521 vatandaşa çeşitli açılardan Tam Gün Yasası soruldu. Doktorların özlük hakları ve ücret konusunda kaygı duyduklarını belirtmelerine rağmen büyük oranı tam günle hizmetin daha kaliteli sunulacağına inanıyor. ASKERÎ HASTANELER DE KAPSAM İÇİNE ALINSIN Hekİmlerİn yüzde 61’i Tam Gün Yasasına evet diyor ama giderilmesi gereken endişeleri var. Hekimlerin yüzde 81’i gelecek ve emeklilikle ilgili daha iyi şartların ortaya konulması gerektiğini söylüyorlar. Hekimlere göre yasadan sonra devlet hastanelerindeki kalite de özel hastanelerdeki kalite de artacaktır. Hekimlerin yüzde 78’i tek bir kurumda çalışma zorunluluğu getiren Tam Gün Yasasından sonra hastaların daha kaliteli hizmet alacağını düşünüyorlar. Yasayla birlikte kamu sağlığı hizmetleri daha kaliteli ve rantabl olacaktır diyen hekimler yüzde 66 ile çoğunlukta bulunuyor. Anketten çıkan bir diğer çarpıcı sonuç ise askeri hastanelerin de uygulama içine alınması. Ankete katılan hekimlerin yüzde 65’i Askeri hastanelerde çalışan hekimlerin de bu yasa kapsamına alınmalarını istiyorlar. TAM GÜN YASASINA HALKIN YÜZDE 93’ÜNDEN TAM DESTEK GELDİ HalkIn yüzde 87’si Tam gün Yasasından sonra kamu sağlığı hizmetleri daha etkin ve daha rantabl olacağını düşünüyor. Anketten çıkan bir diğer çarpıcı sonuç ise, özel muayenehanesi olan doktorların hastaları kendi muayenehanelerine yönlendirmelerinden duyulan rahatsızlık. Halkın yüzde 96’sı kamu hastanesine gittiğinde hekimin özel muayenehanesine yönlendirilmek istemiyor. Yine Halkın büyük bir çoğunluğu hekimin muayenehanesine gitmezse hastanede kendisiyle ilgilenilmeyeceğine inanıyor. Halkın yüzde 77’si tam gün uygulamasına geçildikten sonra hizmeti daha kaliteli ve daha ucuza alacaklarını düşünüyor. Tam gün uygulamasına geçildikten sonra hekimlerin ekonomik gelirlerinin azalacağını ankete katılan halk da ifade ediyor ve farklı şekillerde iyileştirilmeye gidilmesi gerektiğine inanıyor.

RECEP GÖREN / ANKARA

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MAHKEME FARAZİYELERLE KARAR VERİYOR

  KILIÇKAYA: KARARA HİÇBİR HUKUKÇU KATILAMAZ

  KARDAŞ: SORUNLAR, YENİ BİR ANAYASAYLA ÇÖZÜLÜR

  Silivri düzene girdi

  ZEMZEM TUTKUSU

  İkinci duruşmada kargaşa yaşanmadı

  Tutuklu yakınları duruşmayı takip etti

  İşlemler sonucu, öncelikle tutuklu sanıkların eş ve çocukları, anne ve babaları ile birinci derece

  Gerekçe, karara uyduruldu

  Ağır ceza hakimi rüşvetten gözaltında

  Erdoğan’dan Bahçeli’ye 100 bin YTL’lik dâvâ

  Yaz saati uygulaması hafta sonu bitiyor

  Eller aya, bİz yaya!

  İnternet kullanım yaşı 3’e indi

  Çocuklar için internet güvenliğine büyük yatırım

  Alternatif tıp araştırılıyor

  Bütün deniz kaplumbağaları birbiriyle akrabaymış

  Halk doktorlardan tam gün hizmet bekliyor

  İşçileri taşıyan servis takla attı: 11 yaralı

  Provokatörler Molotofla saldırdı

  Öğrenci yurdunda yangın

  Bağcılar’da hacı adayları bir araya geldi

  DP’de kongreler devam ediyor

  Kanunî Koleji’nden 38 öğrenciye burs

  Günde 6 milyonu aşkın ekmek çöpe gidiyor

  Çay verip gıda alıyorlar

  Bir dalda iki mevsim

  Örgüt, çocukları alet ediyor

  Engelli merkezi destek bekliyor

  Göçler şehirleri zora sokuyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır